El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça aposta pel programa Reempresa

https://totlleida.cat

Publicat el 31-05-2018

Data d'inici: 31-05-2018

Data final: 31-05-2018Aquest matí, s’ha presentat oficialment el programa Reempresa al Consell Comarcal de l’ Alta Ribagorça, com a  punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració, que van signar el passat més de març, de 2017 i renovat aquest 2018, el consorci GLOBALleida amb la patronal Cecot per consolidar el programa a la província de Lleida.

Amb aquest acord, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va adquirí el seu  compromís per garantir la continuïtat de les empreses, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, oferint assessorament tant als  empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

Així doncs,  el Consell Comarcal  de l’ Alta Ribagorça com a membre del Centre de Reempresa de Catalunya, disposa d’un Punt d’atenció, dins de l’oficina de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, on s’ofereix assessorament en tot el procés de compravenda per garantir la continuïtat de les empreses del seu territori.

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero  i el  president del l’associació de comerciants, Xavier Marin han donat la benvinguda als representants de les diferents  entitats i persones  interessades en el programa.

Està previst que en els propers mesos es presenti públicament aquest programa, a La Seu d’Urgell i Sort per completar la inserció a la xarxa de totes les comarques de Lleida. 

Sobre el programa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació.

Així doncs, GLOBALleida, com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

Font: 

Reempresa als mitjans