El projecte Reempresa evita el tancament de 12 empreses rubinenques

http://www.radiorubi.fm

Publicat el 12-03-2018

Data d'inici: 12-03-2018

Data final: 12-03-2018Reempresa és un projecte d’àmbit català que consisteix a posar en contacte empresaris que deixen la seva activitat amb emprenedors que volen començar-ne una de nova. D’aquesta manera es garanteix que no es perden empreses d’èxit i els nous empresaris opten per un projecte que ja està consolidat.

En la trobada, a més, s’ha presentat un exemple d’èxit de Reempresa a Rubí. Es tracta de Sidemsa, una companyia de maquinària industrial de la ciutat que seguirà activa gràcies al traspàs del testimoni entre el seu històric propietari (Josep Maria Mallol) i un nou emprenedor (Pere Saborit), que avui han estat els encarregats d’explicar l’experiència.

En els darrers quatre anys, el Punt d’Atenció de Reempresa a la Masia de Can Serra ha assessorat un total de 44 cedents i a 35 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. S’han iniciat 86 processos, alguns dels quals no han culminat amb èxit i altres encara estan en marxa.

Pel que fa al global de Catalunya, el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 1.500 generant una inversió induïda de més de 65 milions d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 28% de les reempreses d’èxit, respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

Rubí és punt reempresa des de 2013 i ara ha renovat el seu compromís amb la resta d’institucions que col·laboren en la iniciativa (la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT).

El regidor de promoció econòmica, Rafa Güeto, ha destacat l’eficàcia d’aquesta acció i ha insistit que l’Ajuntament ha de seguir apostant per acompanyar al sector empresarial per fer-lo més competitiu

El juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses.

Font: 

Reempresa als mitjans