Grameimpuls lidera el rànquing de punts Reempresa de la província

http://www.gramenet.cat

Publicat el 30-11-2017

Data d'inici: 30-11-2017

Data final: 30-11-2017

l programa Reempresa posa en contacte persones que volen cedir un negoci (cedents) amb altres que el volen agafar sense començar de zero (reemprenedors/res). A més dels casos d’èxit i en el mateix període, Grameimpuls se situa en el segon lloc quant a reemprenedors/res gestionats/ades – un total de 57 – i cedents gestionats/ades – 30, empatat amb la Fundació Tecnocampus Mataró Maresme. Aquesta classificació es publica cada trimestre amb dades dels 35 ajuntaments de la província de Barcelona que disposen d’un punt Reempresa. 
A Santa Coloma, des del 2013
L’Ajuntament de Santa Coloma, mitjançant Grameimpuls, ho és des de l’abril de 2013. El recurs és gratuït i està ubicat al Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101). En tot aquest temps, s’han realitzat 87 acompanyaments de reemprenedors/res, 48 de cedents i s’han ajudat a tramitar amb èxit 28 negocis, evitant el seu tancament.
 
L’objectiu del programa és potenciar el relleu de negocis, afavorint la seva continuïtat, així com evitar la pèrdua de llocs de treball. I és que, un altre aspecte destacat és la interacció de Reempresa amb altres projectes de la ciutat, com ara el de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. Un objectiu comú a tots dos programes és el de fomentar la continuïtat de les empreses, evitant el seu tancament, mitjançant un procés de cooperativització dels seus treballadors i treballadores. 
El programa, promogut per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona, acaba de rebre el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017 que atorga anualment la Comissió Europea. 

Font: 

Reempresa als mitjans