L'Ajuntament renova el seu compromís per garantir la continuïtat de les empreses del municipi

http://www.elcastell.org

Publicat el 06-11-2017

Data d'inici: 06-11-2017

Data final: 06-11-2017Impulsar i estructurar la transmissió d'empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació a la ciutat. Amb aquest objectiu, Castelldefels ha renovat l'acord de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot per difondre i estendre la Reempresa, un nou model d'emprenedoria i de creixement empresarial. Es tracta d'un mecanisme professional pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d'una empresa d'altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la.

Amb l'objectiu de presentar i donar a conèixer aquest projecte, el Saló de Plens de l'Ajuntament ha acollit aquest divendres, una roda de premsa que ha comptat amb l'exposició de la iniciativa i les intervencions de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació, Eva López; el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola; el secretari general de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya; David Garrofé; i director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha declarat que "volem que els nostres veïns i veïnes se sentin orgullosos de viure a una ciutat amigable per a les persones emprenedores i les empreses en general. Aquesta és la millor manera de generar llocs de treball. En aquest sentit, la incorporació de l'Ajuntament de Castelldefels en el programa Reempresa ens dóna la possibilitat d'oferir més i millors solucions als nostres veïns i veïnes des de La Guaita, el centre des d'on intentem donar el millor assessorament a la ciutadania en matèria de promoció econòmica. En poc temps, des de l'Equip de Govern signarem el Pacte per l'Ocupació, que ens permetrà intensificar encara més la lluita contra l'atur. Un Pacte que farà explícit allò que hem repetit tantes i tantes vegades: Si sumem esforços, tots els veïns i veïnes, farem de Castelldefels una ciutat imparable".

Castelldefels hi ha hagut, fins a dia d'avui, un total de 9 reempreses d'èxit que han generat una inversió induïda de més de més de 244.000 euros. Aquestes reempreses d'èxit han permès salvaguardar més de 25 llocs de treball al municipi. El Punt d'Atenció de Reempresa ubicat a La Guaita ha assessorat a un total de 38 cedents i a 56 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d'una empresa que ja està en funcionament. 

El Punt d'Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya de La Guaita ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors disposats a donar-li continuïtat. Per la seva part, la Diputació desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l'objectiu de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Font: http://www.elcastell.org

Reempresa als mitjans