Presentació del programa de Reempresa al Consell Comarcal del Pallars Sobirà

https://totlleida.cat

Publicat el 06-04-2018

Data d'inici: 06-04-2018

Data final: 06-04-2018Al 2017 amb el programa Reempresa s’ha evitat el tancament de 27 empreses en el conjunt del territori. En aquest període s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.
Aquest matí, s’ha presentat el programa Reempresa al Consell Comarcal del Pallars Sobirà que, és punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració que van signar el passat més de març del 2017el consorci GLOBALleida amb la patronal Cecot per consolidar el programa a la província de Lleida.
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.
Les dades des de 2012 són de 92 reempreses d’èxit i 2,3M d’euros d’inversió induïda a la demarcació de Lleida. Pel que fa als resultats del 2017 s’han tancat 27 casos d’èxit, el que ha suposat evitar el tancament d’aquests negocis. En aquest mateix període s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.
El President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús ha donat la benvinguda als representants de les diferents institucions i entitats interessades en el programa Reempresa, amb l’objectiu de consolidar-lo per incidir en la continuïtat dels negocis.
Per altre banda, GLOBALleida va organitzar ahir, una nova jornada formativa del programa Reempresa, en la qual, s’ha donat a conèixer com a novetat principal la nova intranet del programa per tal de facilitar i millorar la gestió i informació entre els tècnics del territori vinculats al programa.

Sobre el programa
Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació.

GLOBALleida, com a punt d’atenció oficial Reempresa, està desenvolupant el treball en xarxa amb els Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent, reforçar la seva competitivitat i impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.
Pel que fa al global del país, des de 2012 el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.592 generant una inversió induïda de més de 72M d’euros. Els resultats a Lleida en 2017 han estat 27 casos d’èxit i s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.
Aquest Programa, que s’ha presentat avui al Consell Comarcal del Pallars Sobirà (Sort), també s’ha presentat a Lleida, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, el Pallars Jussà, Solsona, les Garrigues i Cervera. Està previst que en els propers mesos es presenti a La Seu d’Urgell, Vielha i Alta Ribagorça.

Font: https://totlleida.cat

Reempresa als mitjans