Reempresa, guanyadora estatal dels Premis Europeus de Promoció Econòmica

terrassainforma.com

Publicat el 10-10-2017

Data d'inici: 10-10-2017

Data final: 10-10-2017Els Premis Europeus de Promoció Empresarial identifiquen i reconeixen les actuacions i mesures exitoses que han contribuït al foment de les empreses i la iniciativa empresarial.

Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, considera que aquest reconeixement “posa en valor l’aportació de Reempresa com a política innovadora en favor de la petita i mitjana empresa” i “la seva contribució a la salvaguarda del teixit empresarial del país i a la lluita contra l’atur”.

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, ha volgut destacar que “Reempresa és fruit d’una tasca coordinada de centenars d’institucions i persones disposats a treballar junts per donar una resposta activa al problema del relleu generacional al nostre país”.

El jurat EEPA, format per vuit representants de diferents sectors i professions, s’ha reunit durant aquesta setmana a Brussel·les per decidir quins guanyadors estatals passaven a la ronda final. Reempresa, doncs, ha superat aquesta fase i compartirà categoria amb tres projectes més d’un total de 8. El guanyador europeu de cada categoria es revelarà a la cerimònia de lliurament dels premis EEPA durant l’Assemblea de Pimes el 23 de novembre a Tallin, Estònia.

Aquest any s’han rebut 305 candidatures dels reconeixements provinents de 32 països diferents. D’aquests, 56 projectes van ser seleccionats pels Coordinadors de cada estat com els millors dels millors i es van presentar per a la final de la qual se n’han seleccionat quatre.

Informació corporativa

Reempresa, una iniciativa pionera a l’estat espanyol, es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, de la Fundació Autoocupació amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu.

La Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor – pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la. El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari o propietaris- cedents-  mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament habitual sense entrebancs per l’entorn empresarial proper.

El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci, que parteix d’una situació millor objectivament que la de la possible creació de nou.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Des de l’inici del projecte, la Reempresa ha assolit més de 1.300 reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 62.000.000€ i el que és molt important, s’han mantingut prop de 4.000 llocs de treball.  D’aquestes, el 35% pertanyen al sector comerç, el 30,2% al sector de l’hostaleria i el 27,82% al sector serveis.

Font: terrassainforma.com

Reempresa als mitjans