Reempresa: programa per facilitar la continuïtat d’empreses

http://www.naciodigital.cat

Publicat el 28-04-2017

Data d'inici: 28-04-2017

Data final: 28-04-2017El consorci GLOBALleida es compromet a consolidar el programa de Reempresa a la província de Lleida
Des d’aquest mes d’abril el Consell Comarcal del Solsonès és ja punt Reempresa. Amb la incorporació de l’ens comarcal en aquest programa, el Consell adquireix el compromís de treballar per garantir la continuïtat de les empreses del territori, a través dels serveis que ofereix aquest programa i ser-ne punt d’atenció.
Reempresa és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, des del Consell Comarcal del Solsonès s’oferirà assessorament a empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), així com a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.
“L’objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses, per tal d’evitar el tancament de negocis econòmicament viables”
El Consell Comarcal del Solsonès es suma d’aquesta manera al projecte que GLOBALleida desenvoluparà en xarxa amb els diferents Consells Comarcals de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.
Afavorir la continuïtat de les empreses
Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
Si ens referim a la demarcació de Lleida, fins a dia d’avui, els casos d’èxit han estat 72 empreses amb una inversió induïda de 1.849.684,72€. Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 1.162 generant una inversió induïda de més de 54M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 36% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 27% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.
GLOBALleida, i per extensió tots els Consells Comarcals de la província, se suma a l’extensa xarxa d’organismes públics, organitzacions empresarials i entitats professionals que fan possible que, cada dia, cedents i reemprenedors es coneguin.
Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Font: naciodigital.cat

Reempresa als mitjans