El Consell Comarcal de la Cerdanya posa a disposició del teixit empresarial de la comarca el programa Reempresa

Publicat el 23-06-2017

Data d'inici: 23-06-2017

Data final: 23-06-2017Puigcerdà, 23 de juny de 2017. El Consell Comarcal de la Cerdanya va presentar ahir al migdia el programa Reempresa de la Diputació de Girona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques de Girona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot.

 

L’acord signat ahir significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis i comarques de la Diputació de Girona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

 

La presentació d’ahir va comptar amb la participació de Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i d’Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

Reempresa a la província de Girona

El Centre de Reempresa de Catalunya a atès, només a la província de Girona, a més de 475 empreses cedents i 734 persones reemprenedores interessades en agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.Pel que fa al nombre de reempreses d’èxit, a la província de Girona ja són 113 el total d’empreses que no han hagut de tancar gràcies al programa. Les 113 reempreses d’èxit de la província de Girona han generat una inversió induïda de més de 4.6M d’euros.  

 

Per sectors, un 31% de les empreses cedides eren del sector comerç, el mateix percentatge de les empreses cedides eren del sector de l’hostaleria, un i un 30% del sector serveis. El 8% restant eren empreses del sector industrial i de la construcció, entre d’altres.

Afavorirlacontinuïtatdelesempreses

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió. Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Girona.

Premsa RSS

Sala de Premsa