L’Ajuntament de Castelldefels renova el seu compromís amb la Reempresa per garantir la continuïtat de les empreses de la ciutat

Publicat el 03-11-2017

Data d'inici: 03-11-2017

Data final: 03-11-2017Castelldefels, 3 de novembre de 2017. L’Ajuntament de Castelldefels ha renovat aquest divendres al matí el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya en un acte celebrat al saló de plens de l’Ajuntament, que des del 2013 disposa d’un punt d’atenció de la Reempresa. Aquest punt d’atencióofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

 

A l’acte hi ha participat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, el gerent de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Leandre Mayola, la 5a tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castelldefels, Eva López, el secretari general de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, David Garrofé i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. L’acte ha estat moderat per Santi Amaro, cap de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castelldefels.

 

El passat mes juny del 2016 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar l’acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els diferents ajuntaments de la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.  

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

Més de 25 llocs de treball salvaguardats a Castelldefels

 

Durant el període 2012-2016, hi va haver un total de 411 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 19M d’euros. Fins el 2016 es van inscriure al programa més de 2.117 reemprenedors i 1.327 empreses cedents.

 

A Castelldefels hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 9 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de més de 244.000 euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 25 llocs de treball al municipi. El Punt d’Atenció de Reempresa ubicat a La Guaita ha assessorat a un total de 38 cedents i a 56 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament.

 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.400 generant una inversió induïda de més de 62M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 7% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa