La Reempresa: primera mesura del Barcelona Creixement de l’Ajuntament de Barcelona

Publicat el 31-08-2012

Data d'inici: 10-09-2015

Data final: 10-09-2015

2012-08-30__np_conveni_barcelonaactiva_cecot_reempresa4-doc1

L’Ajuntament de Barcelona i la Reempresa signen un acord de col•laboració per implantar a Barcelona Activa una oficina del Centre de Reempresa de Catalunya.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, signen un acord de col·laboració amb l’objectiu d’implementar el programa Reempresa a la ciutat de Barcelona.

D’aquesta manera, es pretén impulsar la concessió d’empreses com una via de creació i creixement de l’activitat econòmica i evitar tant el tancament de negocis econòmicament viables com la destrucció d’ocupació.

Es tracta d’una de les 30 mesures de la iniciativa Barcelona Creixement presentades el passat mes de març per promoure la reactivació de l’economia i generar ocupació de la mà dels principals actors econòmics, socials i del món del coneixement.

Facilitar el creixement d’empreses existents

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

En el marc d’aquest acord de col·laboració, s’establirà a Barcelona Activa una oficina del Centre de Reempresa de Catalunya adreçada als empresaris que volen cedir el seu negoci i als reemprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat. En aquest context, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col·lectius sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.

Retenir el capital econòmic i el coneixement especialitzat

Aquesta és, doncs, una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat de Barcelona.

Doncs, en els propers deu anys, al voltant de 90.000 empreses i més de 190.000 treballadors de la província de Barcelona es podrien trobar involucrats en processos de reempresa. A més, les darreres dades indiquen que, només per raó de l’envelliment de la població, un nombre important de negocis canviaran de mans durant els propers 15 anys.

Per tant, potenciar a aquells que volen cedir l’empresa per jubilació, prejubilació o canvi de domicili permetriamantenir un 45% de les companyies i dels llocs de treball, evitant la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat.

Consulteu també:

Premsa RSS

Sala de Premsa