"He decidit reemprendre perquè ho trobo molt menys arriscat que crear un negoci des de zero"

Publicat el 24-05-2019Empresa: Eurekakids (franquícia). Localitat: Barcelona i Reus | Cedent: Gustavo Javier Fernández / Reemprenedora: Bárbara Vilela

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

Eurekakids és una botiga de venda de joguines educatives per a nens i nenes. Hem realitzat la cessió de les dues botigues, una a Barcelona dins del centre comercial les Arenas i l’altre a Reus.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Després de 8 anys gestionant les dues botigues he decidit posar-la a venda perquè faré un canvi de residència i no puc seguir gestionant-les.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  He decidit reemprendre a través de la compravenda d’una empresa perquè trobo molt menys arriscat començar l’aventura d’emprendre comprant un negoci en funcionament que no pas començar des de zero. Parlo des de l’experiència perquè actualment estic engegant una botiga de venda de banyadors.

 

Aprofitar el coneixement actual de l’empresa i treballadors i implementar canvis posteriors per potenciar-la és un bon punt de partida. A més, el fet de ser una franquícia em dona molta tranquil·litat perquè tinc una estructura molt més gran darrera per a la gestió i difusió del negoci.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: De moment vull gestionar la botiga tal i com s’està fent actualment però tinc idees pel futur com per exemple canviar l’exposició i els aparadors de les botigues. Crec que el màrqueting també és un aspecte que es podria treballar més per potenciar el negoci.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Reempresa ens ha assessorat des de la publicació de l’anunci fins a la signatura del contracte de compravenda. I la rapidesa pel que fa a trobar una reemprenedora per vendre el meu negoci.

R: Destacaria també l’assessorament durant tot el procés i un dels punts que destacaria és el punt d’atenció de Barcelona Activa ja que he pogut tramitar molts aspectes diferents de l’empresa en el mateix punt d’atenció.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

Hem treballat de manera conjunta durant alguns dies, des de la franquícia s’ofereix uns dies de formació que m’ajudaran a gestionar les dues botigues.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Que es deixin assessorar per reempresa ja que dona molta confiança i el procés en general està molt ben estructurat.
R: Demanar opinió dels experts crec que és la millor manera de realitzar un tràmit tant complex com aquest.