Reempresa ha evitat el tancament de 3.000 pimes i ha salvat 8.200 llocs de treball

Publicat el 20-01-2021

Data d'inici: 06-04-2021

Data final: 06-04-2021El Centre de Reempresa de Catalunya treballa amb més de 100 entitats i institucions per fomentar la transmissió d’empreses i mantenir viu el teixit empresarial. Així, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona o Tarragona, GlobaLleida, CaixaBank, Foment del Treball o el Consell General de Cambres de Catalunya, entre d’altres associacions i col·legis professionals, aposten per aquest projecte innovador, que va ser reconegut per la Comissió Europea l’any 2017 amb el Premi Europeu de Promoció Empresarial com a una política innovadora per promoure el creixement de les empreses. Aquest servei posa en contacte a persones que volen vendre una empresa amb emprenedors i emprenedores disposades a agafar-ne el relleu.

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, destaca que “assolir aquesta xifra de casos d’èxit és molt important i ens anima a seguir apostant per un projecte que, en moments com els que estem vivint, es converteix en una eina més útil i necessària que mai”. Per Abad, “l’èxit d’aquest servei rau en la gran tasca que duen a terme els més de 80 punts d’atenció que Reempresa té a Catalunya” i també “de la feina que fan cadascun dels tècnics i tècniques i tots els nostres col·laboradors”. Només durant el 2020, i en plena pandèmia de la COVID-19, el Centre de Reempresa de Catalunya va evitar el tancament de més de 330 negocis a tot Catalunya, pràcticament un al dia.

Un 33,6% dels negocis venuts a través del servei són del sector comerç seguit dels negocis del sector hostaler que representen el 32.2% del total de reempreses d’èxit. Les empreses del sector serveis representen un 27.1% del total de transaccions seguit de la indústria (5%) i la construcció (1.6%). El 0,5% restant, corresponen a negocis del sector agropecuari.

Un 45% de les persones que han comprat una empresa a través del Centre de Reempresa de Catalunya es trobaven en situació d’atur. Així doncs, aquesta eina de transmissió empresarial s’ha convertit en els últims anys en un mecanisme perquè persones desocupades puguin autoocupar-se  adquirint un negoci que ja funciona i mantenir els llocs de treball que l’empresa ja tenia. En aquest sentit, la Cecot i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) treballen junts des del 2016 per poder atendre a persones que es troben en aquesta situació laboral a través de les oficines que el SOC té a tot el país.

El preu mig de venda dels negocis és d’entre 33.887€ en empreses del sector comerç, 34.640€ en negocis de l’hostaleria, 49.000€ en empreses de serveis, 109.300€ en empreses del sector de la construcció i de les reformes i 156.500 en empreses industrials.

Entre les principals raons de venda dels negocis, destaca  la jubilació en el 30,5% dels casos, seguit dels motius personals (12,48%), canvi de professió (12,2%) o per motius de salut, en un 7,7% dels casos.

Font: terrassadigital.cat | Llegir notícia

Reempresa als mitjans