Reempresa o com facilitar la compravenda d’empreses en funcionament

Viaempresa.cat

Publicat el 21-10-2022

Data d'inici: 24-11-2022

Data final: 24-11-2022A l’Unai Zubiri feia temps que li rondava pel cap fer-se emprenedor. Volia tenir el seu propi negoci. “No era la primera vegada que em plantejava fer un canvi laboral. Fa anys vaig veure algun anunci al portal de Reempresa, i aquest estiu passat vaig tornar a buscar”, explica. Ell és un dels més de 1.650 casos d’èxit que ha gestionat Reempresa, el mercat de petites i mitjanes empreses de Catalunya, que impulsada per la patronal Cecot i Autoocupació i amb el suport de la Diputació de Barcelona, fa arribar el servei a tots els municipis de la província a través dels 35 Punts Locals Reempresa. Així, ara és el propietari de la botiga i taller de ciclisme Basoa Bikes, a Cerdanyola del Vallès. Zubiri reconeix que Reempresa va facilitar-li l’elaboració del pla de negoci i la negociació amb l’empresari cedent.

També va picar a la porta de Reempresa la Isabel Garcia, paradista del mercat municipal de Molins de Rei. Volia jubilar-se i traspassar la carnisseria David, el negoci familiar, per fer que seguís en funcionament. A través de Reempresa va deixar la parada en mans d’Oscar Romero, una persona ja coneguda per ella, ja que era un dels treballadors de la carnisseria. “La compra de l’activitat se’m va presentar com una molt bona oportunitat de negoci per continuar”, indica Romero, que a una persona que estigui interessada en els serveis de Reempresa li diria “que pregunti i que no tingui por”. Els dos posen en relleu el suport que han rebut per fer els tràmits i estalviar despeses.

Reempresa també va gestionar la cessió de l’empresa mataronina Dentalam. El cedent, Alfred Miranda, també volia jubilar-se. Per casualitat un dia la Kary Barrueto va portar-li el currículum. En comptes de contractar-la, va trucar-la i li va dir: “I si en comptes de buscar feina, montes el teu negoci?”. Així, gràcies a Reempresa, van arribar a un acord. Els dos coincideixen a destacar “les facilitats i acompanyament durant tot el procés de compra del negoci”.

Reempresa ofereix contacte i acompanyament entre empresaris cedents i reemprenedors que volen adquirir un negoci en funcionament

Així, com l’Unai, la Isabel, la Kary, l’Alfred o l’Oscar, les persones empresàries interessades en vendre un negoci en funcionament o bé les persones emprenedores que vulguin adquirir-ne un, tenen a Reempresa una eina per assolir la transmissió de l’empresa amb plenes garanties de confidencialitat i neutralitat.

Reempresa es va crear l’any 2011 i des d’aleshores ja ha assolit més de 1.650 casos d’èxit a la demarcació de Barcelona; cedents que han venut empreses en funcionament a reemprenendors/es que volien iniciar un negoci sense haver de començar des de 0. La inversió induïda total en els darrers 11 anys ha estat de 70 milions d’euros, amb un total de 4.274 llocs de feina salvaguardats a la demarcació.

Aquest és el principal objectiu de Reempresa: el manteniment i l’enfortiment de l’activitat empresarial a Catalunya, incidint en la conservació dels llocs de treball i en la valoració de l’esforç de la persona cedent en la creació i el desenvolupament de l’empresa. Segons els impulsors de Reempresa, l’adquisició d’una empresa en funcionament facilita el camí de l’emprenedoria, ja que és set vegades més fàcil donar continuïtat a una activitat que ja compta amb clients, proveïdors i una estructura pròpia que no pas la creació de zero d’una nova empresa.

L’objectiu de Reempresa és mantenir i enfortir l’activitat empresarial a Catalunya, amb especial atenció a la conservació dels llocs de treball

La cessió o venda d’una empresa es pot donar per motius diversos: des de la jubilació del titular del negoci fins a qüestions de salut o altres canvis professionals, que no necessàriament responen a la manca de viabilitat de l’activitat empresarial. En aquest sentit, Reempresa pretén oferir a les empreses cedents una alternativa al tancament de negocis en funcionament que no tenen una continuïtat més enllà del propietari actual; així com un nou camí de creixent per als reemprenendors que vulguin començar una nova activitat o bé afegir-ne una de nova a un grup o negoci existent.

Beneficis d’èxit

Els empresaris i empresàries que cedeixen els seus negocis a través del servei de Reempresa tenen l’oportunitat de recuperar la inversió, tant en matèria de treball com econòmic. Reempresa permet la continuïtat d’aquelles empreses que pateixen una manca de relleu i es converteixen en un símbol de garantia pel que fa al manteniment del teixit empresarial del territori. A més, amb els casos que ha gestionat s’ha constatat que tot i canviar de mans, un negoci pot seguir sent una referència en el seu entorn.

Els serveis de Reempresa no tenen cap cost per als usuaris i usuàries, i a més de posar en contacte persones que volen vendre amb persones que volen comprar una empresa en funcionament, modelitza el procés de compravenda i acompanya a ambdues parts al llarg de tot el procés. Les persones interessades en el servei de Reempresa poden cercar a la web quin és el punt d’atenció de Reempresa més proper on adreçar-s’hi (n’hi ha 35 a tota la demarcació), on trobaran atenció personalitzada i una àmplia oferta d’empreses en cessió i de reemprenedors que busquen negocis en funcionament.

Accedeix a la notícia

Reempresa als mitjans