Un 42% dels emprenadors de Reempresa es trobaven a l'atur

https://elmon.cat/

Publicat el 09-09-2019

Data d'inici: 09-09-2019

Data final: 09-09-2019Segons dades del Centre de Reempresa de Catalunya, un 42% de les persones que compren una empresa a través del servei estaven en situació d’atur. Reempresa afirma que, sumant les persones inactives, aquelles que tot i tenir edat de treballar són fora del mercat laboral, el percentatge arriba fins el 46%. Amb tot, doncs, més de 1.100 persones aturades han pogut sortir de l’atur gràcies al mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, una iniciativa que van posar en marxa la patronal Cecot i Autoocupació l’any 2011. 

En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya ha actualitzat la seva oferta formativa destinada al públic desocupat amb l’objectiu d’oferir de manera gratuïta les eines i el suport necessari per adquirir un negoci amb la màxima seguretat i acompanyament. Les inscripcions a aquestes formacions, que tenen lloc a Barcelona, Terrassa, Girona, Lleida i Tarragona es poden fer des de la web del servei (www.reempresa.org/formacio).

Entre les activitats que organitza, destaquen les càpsules per aprendre tècniques de negociació, valoració d’empreses i fiscalitat i les sessions de quatre hores de durada per ajudar a les persones reemprenedores a trobar l’empresa que més els encaixa, conèixer els passos a seguir per l’adquisició d’un negoci així com també orientar-los en la recerca de finançament.

 

Una col·laboració de més de 4 anys 

La patronal Cecot i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) treballen plegats des del 2015 per apropar i adaptar la Reempresa a les persones desocupades i assegurar que una potencial persona emprenedora que vulgui adquirir una empresa en funcionament, tingui a disposició un servei estructurat d’acompanyament en el procés de compravenda de l’empresa, així com un mercat, físic i virtual, on accedir a les diferents oportunitats del territori i on rebre suport dels tècnics de promoció econòmica especialitzats. 

Font: https://elmon.cat/

Reempresa als mitjans