Èxit de participació de la segona edició de la matinal de la Reempresa a Granollers

Publicat el 29-03-2017

Data d'inici: 29-03-2017

Data final: 29-03-2017Granollers, 29 de març de 2017. El Centre de la Reempresa de Catalunya, ha organitzat aquest dimecres a Granollers la segona edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a cedents i reemprenedors del Vallès que busquen comprar o vendre un negoci que estigui en funcionament.

L’acte, que ha reunit a prop de 150 participants entre empresaris i emprenedors, ha estat coordinat conjuntament amb les àrees de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers; de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès; de l’Ajuntament de Cardedeu; de l’Ajuntament de Sant Celoni; de l’Ajuntament del Caldes de Montbui i l’EMFO de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.

Andrea Canelo, tinenta d’alcalde i regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers; la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra; el president del Centre de la Reempresa de Catalunya, Antoni Abad; i el director del Centre de la Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, han estat presents a l’acte de benvinguda de la matinal.

A la jornada també hi ha assistit Jordi Orriols, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, Núria Hernández, regidora de desenvolupament econòmic local de l’Ajuntament de Cardedeu, MarcRosell, director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank a la zona del Vallès – Granollers així com també diversos tècnics de promoció econòmica dels diferents consistoris de la comarca.

En la seva intervenció, Andrea Canelo ha destacat la importància del programa per a la ciutat de Granollers i ha anunciat la incorporació d’una partida econòmica destinada a la Reempresa dins del Pla de Xoc municipal del 2017.

Per altra banda, Rosa Serra, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, ha destacat l’èxit de la Reempresa i el compromís de la Diputació amb el programa fins “com a mínim” el 2019. Per Serra, “Els resultats de la Reempresa són doblement bons: per una banda perquè demostra que la col·laboració publicoprivada funciona i perquè garanteix la continuïtat de llocs de treball als municipis de la província.”

Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el mes de juny passat van renovar la DIBA i la patronal Cecot per  consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

foto acte01

L’acte s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa i un espai de matchings, on els participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta activitat és poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que busquen cedir-lo perquè es coneguin i aquests últims puguin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

Durant l’espai de matchings, els cedents també han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i han pogut resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa.

En aquest sentit, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya ha agraït públicament la implicació de la Diputació de Barcelona i dels seus ajuntaments i en especial als tècnics i tècniques que fan possible “dia rere dia” l’èxit del programa.

Per últim, Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya ha alertat de la necessitat de “no destruir el teixit empresarial del país”i  ha assegurat que “la llavor de la nova ocupació és dins de Reempresa.

Per altra banda, Abad ha destacat que “La col.laboració amb entitats, ajuntaments, diputacions i govern és clau perquè el programa funcioni” i ha subratllat que fins el moment, “el resultat és molt positiu".

Conveni amb la Diputació de Barcelona

El passat 16 de juny de 2016 la Diputació de Barcelona i la Cecot van renovar el seu compromís per continuar estenent la Reempresa a la província de Barcelona amb l’objectiu de consolidar el model de la Reempresa, com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses.

Des del 2012, s’ha potenciat el treball en xarxa a través dels 35 centre locals de serveix a les empreses implementats, els quals han adoptat la metodologia de Reempresa per tal d’impulsar la reemprenedoria com un nou model d’emprenedoria i s’han complert els objectius amb escreix: 411 reempreses d’èxit i 1520 llocs de treball directes.

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha viscut un gran creixement, arribant a salvaguardar una empresa al dia de mitjana. Així doncs, durant l’any passat, Reempresa va contribuir a la cessió de 400 negocis a tot Catalunya, amb 1.400 llocs de treball salvaguardats. A dia d’avui, 1.200 empreses d’arreu del país no han hagut de tancar gràcies al programa. 

Premsa RSS

Sala de Premsa