La Diputació de Barcelona i la Cecot renoven el seu compromís per fer arribar la Reempresa als mercats municipals i municipis petits de la província

Publicat el 26-04-2022

Data d'inici: 26-04-2022

Data final: 26-04-2022Terrassa, 26 d’abril del 2022. La seu de la Cecot ha acollit aquest matí l’acte de presentació del nou conveni de col·laboració que la Fundació Cecot Innovació i la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona han signat per donar continuïtat a la col·laboració que mantenen des del 2017 per fer arribar la Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, als mercats municipals i als municipis petits de menys de 15.000 habitants de la província.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és salvaguardar el teixit comercial dels municipis i mercats del territori, dotar de major visibilitat i promocionar aquests espais de consum i assegurar la continuïtat i successió dels comerços de la província de Barcelona. Per altra banda, pretén afavorir l’ocupació d’establiments comercials de titularitat municipal que molts ajuntaments posen a disposició de nous emprenedors i emprenedores.

A l’acte d’avui hi ha participat la diputada de comerç de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i la directora del servei, la Laura Sallent.

Per Martínez, «a la província de Barcelona hi treballen més de mig milió de persones en aquest sector, aportant un 22% del PIB a Catalunya. Unes dades que ens demostren un cop més, el paper tan significatiu que te el comerç en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic territorial». «Per això – ha dit la diputada – impulsem aquests dos programes amb l’objectiu de facilitar la transmissió de parades disponibles i evitar el tancament de negocis en funcionament».

Per altra banda, Antoni Abad, ha volgut posar en valor la relació històrica de la Cecot i Reempresa amb la Diputació de Barcelona, destacant que tenen un compromís compartit que és «mantenir llocs de treball i fomentar la compravenda de negocis com a una via real d’emprenedoria». Abad també ha destacat la importància de la col·laboració publicoprivada, com «una via per crear projectes d’èxit que tenen un fort impacte a la nostra societat i economia».

 

Reempresa Mercats Municipals: una vuitantena de casos d’èxit des del 2017

Reempresa, gràcies a la col·laboració amb la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona ha generat una vuitantena de casos d’èxit als mercats municipals de la província, que han generat una inversió induïda de més d’1.2M d’euros i que han permès salvaguardar més de 155 llocs de treball. Reempresa disposa en el seu markeplace de més de 350 parades disponibles o en cessió preparades perquè una persona reemprenedora s’hi posi al capdavant.

 

Més de 50 reempreses d’èxit en municipis petits de la província

Des del juny del 2020, moment en que es va posar en marxa el programa “Reempresa Municipis Petits”, que pretén fer arribar la compravenda de negocis a municipis de la província de menys de 15.000 habitants, Reempresa ha evitat el tancament de més de cinquanta negocis que han generat una inversió induïda de més de 2.1M d’euros i que han permès salvaguardar més de 120 llocs de treball.

Premsa RSS

Sala de Premsa