La Matinal virtual de la Reempresa reuneix a una seixantena d’empresaris i emprenedors del Vallès Oriental

Publicat el 18-06-2021

Data d'inici: 18-06-2021

Data final: 18-06-2021Granollers, 18 de juny del 2021. El Vallès Oriental ha acollit aquest divendres la novena edició de la Matinal de la Reempresa, un matí d’activitats i conferències dirigides a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament. L’edició d’enguany ha tingut lloc de manera virtual per facilitar la connexió d’usuaris i usuàries d’arreu de la comarca.

L’acte, que ha reunit a una seixantena d’assistents entre persones empresàries i emprenedores, ha estat coordinat conjuntament pels punts locals de Reempresa de Granollers, Cardedeu, Sant Celoni, les Franqueses del Vallès, Mollet del Vallès, Caldes de Montbui i la Diputació de Barcelona.

El diputat de Comerç de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra, el president de la Cecot i el Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, i el director tècnic de Reempresa, Albert Colomer, han participat a l’acte de benvinguda de l’activitat.

En la seva intervenció, el diputat de Comerç de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra, ha afirmat que «aquest projecte és una aliança triple: de la Diputació de Barcelona amb els Ajuntaments que presten el servei, però també d’ambdós amb la Cecot i Reempresa: col·laboració públicoprivada. En aquest sentit, cal remarcar que és cabdal, en benefici del nostre teixit empresarial, potenciar les col·laboracions publicoprivades com aquestes». Finalment, ha assegurat que «Reempresa aposta per la consolidació i creixement de les empreses existents, fet que fa temps que des d’Europa se’ns apunta com una política pública que és senyal de maduresa del nostre sistema productiu».

Per la seva banda, el president de Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha agraït el suport i compromís de la Diputació de Barcelona per apostar per un projecte com el de Reempresa que pretén facilitar la compravenda de negocis entre persones emprenedores i empresàries. Per Abad, «Reempresa vols, des dels seus inicis, ser una eina útil per evitar el tancament de negocis i esdevenir una alternativa per aquelles persones que volen emprendre sense haver de començar de zero».

A la jornada virtual també hi ha assistit la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Gemma Gímenez i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Raúl Broto entre d’altres tècnics i tècniques i entitats col·laboradores de Reempresa a la comarca.

Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el 2020 van renovar la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció de la demarcació de Barcelona.

L’acte s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles cedents i persones reemprenedors interessades en el programa, un elevator pitch on diferents empresaris i empresàries han pogut presentar la seva empresa a diferents emprenedors/es amb poc més d’un minut i mig i un espai de matchings, on les persones participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta activitat és poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que busquen cedir-lo perquè es coneguin i aquests últims puguin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació que treballa de manera conjunta amb la Diputació de Barcelona per fer arribar el servei a 35 punts d’atenció dels que disposa a la demarcació.

Des del 2011, any que es va posar en marxa Reempresa, han passat pels diferents punts locals de Reempresa del Vallès Oriental, 1137 reemprenedors a la cerca d’un negoci en funcionament i 569 cedents que buscaven un relleu. En total s’han posat en marxa 978 processos de Reempresa.

A nivell de casos d’èxit, Reempresa ha evitat el tancament de 217 negocis de la comarca. La seva venda ha generat una inversió induïda de 10.5 milions d’euros i ha permès salvaguardar 542 llocs de treball al Vallès Oriental.

Premsa RSS

Sala de Premsa