Reempresa al BizBarcelona 2020: Conferències i una vintena d’empreses cercant un relleu

Publicat el 18-09-2020

Data d'inici: 18-09-2020

Data final: 18-09-2020Barcelona, 18 de setembre del 2020. El Centre de Reempresa de Catalunya participarà un any més al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa que tindrà lloc de manera online i presencial al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc els propers dies 21, 22 i 23 de setembre i ho farà amb conferències i activitats amb l’objectiu d’acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre un negoci en funcionament.

Així doncs, la sala de Creixement del BizBarcelona acollirà xerrades sobre cerca de finançament, valoració d’empreses o sobre les facilitats de comprar una empresa i no haver-la de crear des de zero organitzades per Reempresa. L’objectiu d’aquestes activitats és apropar la compravenda de negocis als emprenedors i emprenedores com una opció viable per emprendre.

A més de les diferents conferències, una selecció d’una vintena de negocis seran a un espai de networking on les persones emprenedores que ho desitgin podran entrevistar-se amb  els propietaris/àries de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al cap davant de l’empresa i necessiten un relleu.

Entre les empreses que hi participaran destaquen una e-commerce d’alimentació saludable, una administració de finques, una imprempta d’arts gràfiques, una escola d’idiomes o una empresa de màrqueting digital, entre moltes altres.  A més, aquelles persones emprenedores que ho desitgin també podran reunir-se amb un assessor financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

L’espai de matchings tindrà lloc durant el matí del dimecres 23 de setembre i la inscripció a les entrevistes es pot fer a través de la web de Reempresa.

El Centre de Reempresa de Catalunya també organitzarà, el mateix dimecres al matí, un ”Elevator Pitch” d’empreses a la venda, un espai innovador i pioner al saló pensat perquè persones empresàries que volen vendre la seva empresa puguin donar-la a conèixer en poc més de tres minuts a possibles reemprenedors/es que es puguin plantejar reemprendre-la.

Tant l’espai de matchings com l’elevator pitch d’empreses a la venda del Centre de Reempresa de Catalunya compten amb el suport dels vuitanta punts d’atenció que Reempresa té als principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, amb el suport de les Diputacions i altres institucions, han anat obrint durant aquests últims anys i dels més de 150 tècnics amb que compta actualment el servei.

 

Més de 2.800 empreses no han hagut de tancar gràcies a aquest servei

Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i Autoocupació creada l’any 2011, assistirà a aquesta nova i renovada edició del saló amb més de 2.800 reempreses d’èxit a la motxilla, que han generat una inversió induïda de més de 130 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 7.700 llocs de treball directes.

  

El BizBarcelona, un saló segur

Fira de Barcelona està compromesa a garantir la màxima seguretat de visitants, treballadors/es i tots els i les professionals que participen en els seus esdeveniments. Per a protegir-los al màxim ha elaborat un protocol de seguretat i prevenció, en col·laboració amb la consultora especialitzada en gestió de riscos Aon i amb l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona, que s’aplicarà durant la celebració del BizBarcelona.

 

Sobre Reempresa

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

 

Fotografies de l’edició 2019

Més informació sobre les activitats de Reempresa al BizBarcelona

Premsa RSS

Sala de Premsa