Reempresa participa al Fòrum de l’empresa familiar i la transmissió d’empreses a Zagreb

Publicat el 07-11-2019

Data d'inici: 07-11-2019

Data final: 07-11-2019Zagreb, 6 de novembre del 2019. Reempresa ha participat al Fòrum de l’empresa familiar i la transmissió d’empreses realitzat a Zagreb, Croàcia, aquest dimecres 6 de novembre, dirigit a persones emprenedores, empresaris/àries i entitats vinculades amb l’empresa i emprenedoria, amb interès en la continuïtat i creixement de les empreses del país. La ponència, a càrrec de la Laura Sallent Cucurella, coordinadora de Reempresa, s’ha centrat en la presentació del servei que ofereix Reempresa a Catalunya, així com en el perfil del cedent i del reemprenedor catalans. Ha estat especialment interessant pels assistents conèixer com es valoren les empreses a Catalunya, quins mètodes de valoració són els més utilitzats per empreses petites, i com s’assoleix un preu definitiu entre les parts a través de la negociació.  

 

Croàcia compta amb una població menor que la catalana, amb una mica més de quatre milions d’habitants, i un teixit empresarial composat per empreses similars a les catalanes. Tanmateix, no existeix una entitat que ofereixi un servei com el de Reempresa, que acompanyi de manera  integral en tot el procés de transmissió tant a la persona cedent com a la reemprenedora, que els pugui posar en contacte i que pugui formalitzar l’acord assolit entre les parts. Per aquest motiu l’exemple de Reempresa va ser una inspiració per les entitats publiques i privades assistents. 

 

El Fòrum ha comptat també amb la participació d’altres ponents que han transmès al públic assistent els reptes de la sostenibilitat de les empreses a través de les diferents generacions,  com preparar la successió familiar dins l’empresa o com professionalitzar la companyia i preparar-la per a la venda. També ha estat especialment interessant la taula rodona amb el debat de com finançar la compra d’una empresa en funcionament al país o com fer créixer l’empresa familiar, entre d’altres activitats realitzades. L’entitat organitzadora Cepor, una entitat sense ànim de lucre fundada al 2001, està dedicada a fomentar l’esperit emprenedor i el creixement de la pime a Croàcia. 

Premsa RSS

Sala de Premsa