"El meu consell és que vinguin a Reempresa i es deixin assessorar, que ajuda molt"

Publicat el 09-04-2024Bar Restaurant Can Garriga | Ubicació: Banyoles | Cedent: Dolors Masdeu | Reemprenedora: Maite Duran

1. Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?
C: Es tracta d’un restaurant que es va obrir fa 60 anys. Inicialment, el portava la meva mare i amb 41 anys m’hi vaig afegir jo i fins ara. Ara bé, actualment ens trobem en un punt on necessitem trobar relleu.
 
2. Per què vas decidir posar-la a la venda?
C:  La veritat és que em fa molta pena tancar després de tant temps, un lloc de tants anys i emblemàtic a Banyoles, tothom ens coneix.
 
3. Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?
R: Jo tenia clar que volia continuar amb els pollastres, tenim una rostisseria mòbil. Aquest negoci ens dona més estabilitat i seguretat, amb el camió ja no dona per fer més, ja fem tot el que podem. Es va considerar la idea d'adquirir un altre camió, la qual cosa també era difícil.

Can Garriga encaixa amb nosaltres, m'agrada la cuina i farem el que menjaria a casa, i podrem continuar amb el seu negoci i amb el nostre.
 
4. Vols fer algun canvi o innovació?
R: Afegirem els pollastres a l’ast i tornarem a oferir sopars a Banyoles, que no hi ha pràcticament enlloc on puguis anar a sopar i que no siguin entrepans. També introduirem algun petit canvi a la carta i tornarem a oferir plats de forquilla.
 
5. Quin servei us ha ofert Reempresa?
C: Ens van assessorar en tot, des del principi. Ja havíem mirat immobiliàries, però no ens van servir. Vendre un negoci és una cosa diferent i ens han ajudat en tot: des de l’inici per saber com va tot en aquests casos com en tots els passos i tràmits que hem hagut d’anar fent.

R: Ens han ajudat amb tot, primer, a fer-nos veure que era un negoci que ens podia anar bé. Jo a la primera visita no ho veia, teníem l’oferta d’una rostisseria i un restaurant no ho veia clar. Però de mica en mica, amb més informació, em van ajudar a veure-ho, i veure que encaixava. Té moltes possibilitats: té terrassa, aparcament, un camp de futbol a prop, hi podré fer pollastres... De fet, la Dolors i companyia també ho han posat tot molt fàcil.
 
6. Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C: Dona, sí... si pots ajudar a qui ve perquè sàpiga una mica com va tot, els va molt bé.

R: Molt, dona tranquil·litat, no ens deixen sols i això és molt important. Saber com han treballat, què funciona, què és el que els hi ha anat millor a ells, com fer les coses... Encara que jo sàpiga cuinar i ja tingui el camió, que t’expliquin el que han fet i com ho han fet fins ara ajuda molt.
 
7. Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C: El meu consell és que vinguin a Reempresa i es deixin assessorar, que ajuda molt.

R: Sí, que vinguin, perquè són coses que no se saben, al principi no hi entens res de tot això i ens han ajudat en tot, de mica en mica ho hem pogut fer tot.