"El principal avantatge de reempredre és que l'empresa està en funcionament, això és un avantatge total"

Publicat el 03-07-2024La Torreta | Reemprenedors: Rubén Pérez Arévalo i Joel Pérez Arévalo

1. Quina és la vostra formació i experiència professional?
Jo ja tinc experiència com a cambrer des de fa molts anys i ja vaig tenir un altre negoci anteriorment. En els últims 3 anys m'he dedicat al sector químic en una empresa de neteja. En Joel té experiència com a forner i en una empresa de plaques solars. No té experiència en el sector, però volia iniciar un projecte propi i vam pensar fer-ho junts.
 
2. Quines van ser les motivacions per venir a Reempresa?
Sempre he volgut tornar al sector de l'hostaleria i en Joel volia dedicar-se a un projecte propi. Vaig trobar Reempresa per internet i vam pensar que era una bona oportunitat, a més de ser un servei sense cost i que no cobren per cap procés.
 
3. Com vau definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris us vau basar?
Jo sempre he volgut tornar al sector de l'hostaleria, per tota l'experiència que tinc, i en Joel va estar d'acord amb mi en iniciar un projecte conjunt amb un restaurant.
 
4. A què es dedica l’empresa que heu reemprès?
És un restaurant braseria de Terrassa, La Torreta.
 
5. Creieu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?
Sí, crec que és molt important comptar amb l'acompanyament en les gestions pels dubtes i confusions que sorgeixen en el procés.
 
6. Heu acordat un acompanyament amb la part cedent? Creieu que és important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
Sí, el cedent està treballant amb nosaltres durant un mes a la cuina, ens està ensenyant el funcionament de tot el negoci, presentant-nos als proveïdors i explicant-nos com gestionar les compres amb ells, com tancar la caixa, etc. És important perquè és un restaurant molt familiar amb una carta amb característiques molt pròpies i és essencial mantenir la imatge del negoci.
 
7. Quines són els avantatges i les dificultats que us heu trobat en aquest camí per a reemprenedre?
El principal avantatge de reempredre és que l'empresa està en funcionament, això és un avantatge total. Les dificultats són tot el paperam del procés.
 
8. De quina manera heu finançat la compravenda?
S'ha finançat amb un crèdit de ING de 30.000€, amb el pla d'empresa i el pla econòmic financer que vam treballar amb la vostra ajuda.
 
9. Quin suport heu rebut per part de l’equip d’emprenedoria de la Cecot?
Ens vau ajudar amb informació i assessorament en el pla d'empresa i el pla econòmic financer, a demanar la capitalització de l'atur, en la tramitació de l'alta de la SL i en tot el procés de la compravenda amb el contracte d'arres i el contracte final de compravenda.
 
10. Com valoraria el servei sense cost que heu rebut?
El valoro molt positivament, em sembla un servei fantàstic, amb una bona relació amb l'equip, molt efectiu resolent sempre les dubtes quan ens estancàvem en alguna gestió del procés.
 
11. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria els serveis oferts per Reempresa i la Cecot?
Sí, la veritat és que recomano Reempresa. Al ser sense cost, és un tracte més familiar. Recomanaria buscar interessos a través dels anuncis de Reempresa, informar-se de les possibilitats, com ara la capitalització de l'atur, que nosaltres no contemplàvem al principi.