"En el nostre cas, l’assessorament de Reempresa ha implicat convertir en senzill allò que és complicat"

Publicat el 26-08-2016

Nom i cognoms del/s cedent/s: J.A., M.R., C.A. | Edat del cedent: 30, 32 i 33 | Nom de l’empresa: Juguetes Venus | Població: Barcelona | Any de constitució: 2011 | Motiu de la venda: Falta de temps per a la gestió del projecte

1. Com va conèixer Reempresa?

Vàrem conèixer Reempresa a través d’un anunci de TV3. Fins aquell moment, mai ens havíem plantejat vendre l’activitat. En veure l’anunci, la idea de cedir el projecte ens va semblar molt interessant. Això ens va portar a contactar amb Reempresa per rebre informació més detallada sobre el procés de cessió d’una activitat.

2. A què es dedica l’empresa?

Juguetes Venus es dedica a la venda d’articles eròtics a través d’internet.

3. Quin ha estat el motiu de la venda?

El motiu de la venda de l’activitat és la manca de disponibilitat temporal per part dels socis. Tots tres socis treballem en altres projectes i no podem dedicar el temps que caldria a l’explotació de la botiga online. L’activitat té potencial i ens inquietava no tenir el temps suficient per extreure’n el màxim profit del projecte. Finalment, vàrem determinar que la millor opció era cedir el projecte a un equip que veritablement dediqués a l’activitat l’esforç que es mereix.

4. Quin creu que era el perfil idoni per reemprendre la vostra activitat?  

Havíem de trobar un perfil reemprenedor jove, amb iniciativa i motivació, coneixedor de les tendències online, polivalent per abordar els diferents reptes i amb moltes ganes de fer-se camí en el sector de l’activitat. Estem molt contents perquè creiem que hem trobat l’equip reemprenedor perfecte per donar bona continuïtat al projecte. Quan t’has involucrat en un projecte, aquest és un aspecte molt tranquil·litzador en dur a terme la cessió.

5. Com definiria el vostre procés de compravenda? Quines dificultats i facilitats s’ha trobat?  

El procés de venda d’un projecte és complicat. Has de tenir nocions economicofinanceres per valorar correctament el teu negoci, has de fer difusió de la venda del teu projecte al públic objectiu encertat, has de fer una recerca dels perfils més adients per a l’activitat, has de gestionar tot el procés de negociació i has de tenir coneixements fiscals per finalitzar exitosament el procés de compravenda.

És a dir, si és la primera vegada que et planteges vendre una activitat, realitzar aquest procés és tota una aventura!

6. De l’1 al 10, com valoraria la complexitat d’un procés de compravenda? Creu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

Un procés de compravenda pot acabar molt bé o molt malament en funció dels coneixements que tinguis sobre el procés. Per a qualsevol persona que no ho hagi fet mai, valoraríem la complexitat en un 10.

Tant per la part venedora com per la part compradora, és necessari comptar amb el suport d’assessors especialitzats. Qualsevol error pot afectar el procés de compravenda i perjudicar a qualsevol de les dues parts.

Un dels aspectes que més ens va agradar de Reempresa que, a més a més d’assessorar, també fan una tasca de mediació. S’involucren amb el venedor, però també amb el comprador. D’aquesta manera, s’aconsegueix un equilibri entre les dues parts que afavoreix l’entesa en el procés de negociació.

7. Què us ha aportat l’assessorament de Reempresa en el vostre cas?

En el nostre cas, l’assessorament de Reempresa ha implicat convertir en senzill allò que és complicat. Hem viscut el nostre procés de compravenda com un tràmit extremadament fàcil i ràpid. No per la simplicitat o complexitat del procés en si mateix, sinó per l’extraordinari suport que hem rebut a través del nostre assessor de Reempresa.

Per a nosaltres, la compravenda era una experiència completament nova i desconeguda. Amb el suport de Reempresa això no va suposar cap problema. El nostre assessor ens va fer un estudi econòmic del projecte, va fer una recerca d’interessats amb un perfil adient, va planificar trobades perquè coneguéssim els interessats, va donar-nos suport en el procés de negociació i ens va assessorar sobre els temes legals relatius al procés de compravenda (redacció del contracte inclòs). És a dir, per part del nostre assessor de Reempresa, hem rebut un excel·lent servei integral. Estem molt agraïts de la seva feina i la seva implicació en tots els punts del procés.

8. Tenint en compte la seva experiència, què recomanaria a una persona que es planteges la venda de la seva empresa?

Després de viure el procés de venda en primera persona, per a qualsevol persona que es plantegi cedir la seva activitat, recomanaríem en primer lloc sol·licitar informació a Reempresa. Ben segur que els orientarien de la millor manera.

9. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa d’un projecte de negoci. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hauria agradat disposar d’aquesta oportunitat?

Segur que molts empresaris o emprenedors que han engegat un negoci els hauria agradat disposar d’una oportunitat com aquesta. Qui no se sent temptat d’agafar el relleu empresarial d’una activitat en funcionament i estalviar-se els riscos i el sobreesforç que suposa la posada en marxa d’un negoci?

Nosaltres, però, ho veiem des d’un altre punt de vista. L’equip estem especialitzats en la creació i posada en marxa de projectes empresarials tecnològics. La nostra passió és crear nous models de negoci. La gestió de l’activitat posterior a la posada en marxa, per desgràcia, no és la nostra prioritat motivacional. Per tant, ens il·lusiona saber que hi ha entitats com Reempresa on són capaços de posar en contacte emprenedors amb perfil creador amb emprenedors i empresaris amb perfil de gestió i explotació d’activitats. Això implica una important simbiosi dins el sector emprenedor i empresarial.

10. Recomanaria Reempresa a algun conegut?

L’experiència amb Reempresa ha estat tan satisfactòria que, sense cap mena de dubte, ho recomanaria a qualsevol conegut que es plantegés cedir el seu negoci o es plantegés reemprendre un negoci existent.