“He tingut molta sort ja que he venut el negoci molt ràpid i de forma molt eficient i clara.”

Publicat el 25-06-2019Empresa: Xarcuteria Felipe Moreno | Localitat: Mataró | Cedent: Jose Felipe Moreno | Reemprenedor: Jaume Ramos

José, ens pots explicar breument a què es dedica l’empresa?

C: És una xarcuteria a Canet de Mar especialitzada en productes ibèrics, tant de pernil com embotis, carn i formatges manxecs i internacionals.

 

Des de quan fa que tens la xarcuteria?

C: Fa 18 anys que la tinc. Primer vam tenir una parada al mercat municipal i desprès vam muntar la botiga on està actualment, al centre del poble.

 

Quin es el motiu de cessió?

C: Doncs m’ha arribat el moment de jubilar-me, i la veritat es que estic una mica cansat. He treballat tota la vida i no he pogut fer moltes coses per que no tenia prou temps.  

 

Jaume, perquè vas decidir reemprendre una empresa i per què et vas decidir per aquesta?

R: Vaig decidir reemprendre una empresa perquè crec que hi ha empreses molt bones i que funcionen molt bé,  però que no hi ha relleu generacional i  estava molt cansat de treballar pels altres. Tenia ganes d’encetar el meu propi projecte professional, vaig començar a buscar empreses per poder donar-los  continuïtat a negocis que funcionessin com és el cas del José.

 

Ja havies agafat una altra botiga anteriorment , oi?

R: Sí! De fet és la tercera empresa que compro amb Reempresa. En aquest cas, la  botiga d’en José ha deixat el llistó molt alt, té una bona cartera de clients, és un bon negoci, i creiem que rejovenint-lo una mica, podem donar-li continuïtat més anys.

 

Faràs algun canvi o innovació a la botiga?

R:  El que farem serà acostar-nos al client una mica més jove. Tradicionalment al comerç de barri, sempre hi entra gent més gran i nosaltres ens volem acostar a un  segment de gent més jove: de 30-45 anys . Per això volem potenciar el canal online , perquè puguin veure  el nostre producte, puguin fer-nos comandes, volem casar el comerç tradicional amb les noves tecnologies.

 

Quina és la teva experiència professional prèvia?

R: Soc enginyer informàtic i com a experiència professional he estat fent consultoria per empreses durant molts anys. Després de donar tants consells als altres,  vaig decidir aplicar-me   els consells que donava a mi mateix i posar-los en marxa.

 

Creieu que és important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement?

 R: És fonamental, indispensable per poder conèixer els clients i donar-los un bon servei .

C: Sí, és necessari. Estarem amb ells  donant-los suport durant uns dies.

 

Quin consell li donaríeu a una persona, que estigui plantejant venir a Reempresa,  a vendre  la seva empresa?

C: Una persona de Canet em va parlar molt bé de Reempresa del Tecnocampus i vaig venir . He tingut molta sort, ja que he venut el negoci molt ràpid i de forma molt eficient i  molt clara.

Un cop vaig presentar tota la documentació que demana Reempresa, el servei té la facilitat de posar en contacte els cedents com jo amb interessats que puguin agafar el negoci. Sempre he estat molt ben atès!

 

Algun consell que li donaries a un reemprenedor en el teu cas sobre Reempresa?

R: A un reemprenedor, com el meu cas que no hagi  portat mai una empresa... Li diria que tingui la visió molt clara del què vol, i que tot i que es trobarà amb problemes, que no perdi aquesta visió i les ganes de tirar endavant. Perquè al final els primers dies son complicats. Tot i això si les coses han anat més rodades, també ha sigut pel servei de Reempresa. S’han encarregat d’acompanyar-nos en tota la part de negociació, redacció de documentació i dels acords vinculats. Us agraïm a vosaltres aquest paper que esteu jugant, a més a més, ho feu amb aquesta voluntat de donar continuïtat al comerç tradicional, a empreses que han funcionat durant molts anys. És un molt bon servei!