"L’acompanyament inicial que et dona el cedent és una avantatge per agafar rodatge."

Publicat el 20-07-2021Nom: Ca La Nor | Reemprenedor: Coralí Guillaume

 

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

M’he format en Quiromassatge superior, Osteopatia craneosacral i també he fet especialització esportiva. He col·laborat amb un equip professional de BTT en la recuperació física d’esportistes d’elit i també he treballat com a fisioterapeuta en una residència de gent gran. Finalment he estat treballant en una botiga de fruita, verdura i productes de proximitat aquí Banyoles.

 

Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Feia temps que buscava algun negoci que es cedís perquè no volia començar de zero, i buscant per internet, vaig trobar els anuncis de Reempresa i m’hi vaig posar en contacte per conèixer els serveis que em podien oferir.

 

Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

Sabia que volia un negoci en bona salut que em permetés acostar-me fàcilment a la venda de productes de dietètica. També contemplava l’opció d’ecommerce, la idea era poder iniciar el meu negoci en aquest àmbit, que és el que m’agrada, sense haver de començar de zero.

 

Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

M’ha ajudat a definir millor el que buscava en el meu negoci per poder buscar-ne un que s’ajustés, i m’ha donat confiança i seguretat en els passos que he hagut d’anar fent. N’he après de moltes coses, perquè hem fet el pla d’empresa, alguna consulta per alguns negocis que no van avançar i finalment les negociacions amb el cedent. Tot això t’ensenya a veure on et fiques, a veure de què va això de tenir un negoci  propi.

 

Amb quantes empreses ha tingut contacte? Quina és la seva experiència al respecte?

Informació n’he tingut de 2 botigues més a part d’aquesta, però no va anar gaire més enllà després d’una primera valoració de l’interès, per exemple, una la vaig descartar per ser en una altra població força lluny i amb una competència directa molt forta. L’experiència és positiva perquè de tot això n’aprens molt i et fa tocar de peus a terra, veure bé quins són els detalls de cada empresa per poder valorar bé si t’interessa o no.

 

Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

El que m’ha semblat més difícil ha estat les negociacions, perquè hi ha moltes coses a tenir en compte i a lligar i a vegades hi ha moltes anades i vingudes, amb canvis de criteris o de tractes a mig fer però que has de saber negociar per no trencar i deixar-ho córrer. És important deixar-ho tot ben lligat i de la manera més concreta i transparent possible per evitar mal entesos. La incertesa de la pandèmia també ha estat difícil de gestionar, especialment a nivell de tràmits, que van fer que s’endarrerís la compra del negoci algunes setmanes.

Per altre banda, la sort és que al ser un negoci de productes essencials, no vaig haver de parar per la pandèmia, i he pogut anar facturant sempre.

L’acompanyament inicial que et dona el cedent és una avantatge per agafar rodatge amb més seguretat les primeres setmanes. Un aspecte que també valoro molt positivament és l’acollida de la clientela, que ha estat molt comprensiva  i agraïda des dels inicis.

 

Ha seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per a encarar el procés de compravenda?

Formació com a tal no n’he fet, però si que he anat seguint les pautes recomanades per Reempresa. M’han ensenyat a fer números i el pla d’empresa i això m’ha ajudat molt a veure què has de saber i tenir sempre en compte amb el negoci i quins objectius havia d’assolir perquè la compravenda fos possible i després la botiga viable.

Durant la gestió del negoci aquests primers mesos, també és important el seguiment periòdic que vaig fent amb la gestora per a controlar la part econòmica del negoci.  

 

Li has donat algun toc personal al negoci?

Sí, li he donat una continuïtat al negoci però l’he anat adaptant en funció del que demanen els clients i el que crec que pot fer créixer el negoci. Durant aquests primers mesos he ampliat una mica la botiga. També he ampliat en números de referència de productes, introduint-ne més del sector alimentació i dietètica, i fitoteràpia. Alguns productes també els he suprimit. També he potenciat les Xarxes Socials, amb presència a Instagram.

 

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Estic molt contenta d’haver fet el pas i de tenir el meu projecte propi, que amb treball i esforç puc anar-lo tirant endavant dia a dia.

 

Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sobretot aconsellaria que s’informés i s’assessorés bé en tots els passos previs. Cal saber molt bé on et poses quan vols comprar una botiga o el negoci que sigui. Tenir nocions o formar-se en la gestió de negocis és molt bàsic també per sentir que ho tens tot una mica més controlat. Comptar amb una gestoria de confiança també ajuda molt en tot plegat.