“Penso que cedir des de Reempresa és una opció molt bona.”

Publicat el 17-09-2021Nom de l'empresa: Global Study | Ubicació: Mataró | Nom de la persona cedent: Ferran Picó | Nom de la persona reemprenedora: Jordi Martínez

 

Ferran, ens pots explicar a què és dedica Global Study i perquè vas decidir cedir-la?

L’Academia Format-e (GlobalStudy2013 S.L.) és una acadèmia d’idiomes ubicada a Mataró. Vam iniciar l’empresa donant classes  de repàs,  de francès, alemany i anglès i després ens vam anar especialitzant cap a l’anglès.

La decisió de cedir-la és que vull fer un canvi professional. Desprès de 7-8 anys, tinc ganes de buscar altres objectius i enfocar-me en un altre sector.

 

Quin acompanyament li faràs a en Jordi?

L’acompanyament ha començat fa uns dies. Estarem junts durant unes setmanes per la tarda presentant els clients més habituals, explicant com  nosaltres operàvem, ja que tenim una clientela molt fidelitzada i que està acostumada a una manera de fer. El que volem intentar és que  el canvi sigui el més suau possible, per això, estarem amb ells donant-los aquest suport.

 

Ferran, quin servei t’ha semblat interessant de Reempresa?

Tota la part d’assessorament que feu, des de l’inici, facilitant la presentació amb l’interessat,  ajudant tots els passos de mediació, fins a la redacció de contracte de compra venda. Tot això m’ha semblat molt ben organitzat i ha estat molt facilitador.

 

I quants mesos portaves amb l’anunci?

Molt poc. El procés ha estat  molt ràpid. Pensàvem que necessitaríem un any, però tot plegat ha estat en molt poc temps.

 

Ferran, quin  consell  li donaries a un empresari que volgués vendre la seva empresa?

Que posar-se en contacte amb Reempresa és una molt bona opció. És un gran aparador del teu negoci. Reempresa fa les coses molt bé, de manera molt professional.

A més, t’assegures que al darrera hi ha hagut uns filtres i unes mínimes garanties i que l’empresa que es cedeix ha presentat una documentació i ha seguit un procediment. Penso que fer-ho a través de Reempresa, és una opció molt bona.

 

Jordi, per què et vas decidir a comprar aquest negoci ?

Perquè encaixava dintre del nostre model de negoci. L’acadèmia fa  el que nosaltres estem oferint i és una escola que està alineada amb el que fem al Grup.

 

Preveus fer algun canvi al negoci?

Inicialment, no. Seguirem la mateixa línia que porta l’acadèmia . En termes de màrqueting, hem d’incorporar la nostra marca, però no farem grans canvis en aquest sentit. Ens centrarem en donar continuïtat per tal de mantenir la clientela. En termes de processos si que els alinearem  més i estandarditzarem amb els de la resta del grup, però  a nivell de producte i funcionament no farem canvis.

 

Jordi, què t’ha semblat interessant de Reempresa?

El que comentava el Ferran, el tema de la professionalització del procés. És fa molt bon acompanyament, et dona unes garanties de què s’han validat moltes dades.

Al final és com una petita auditoria que es fa prèviament del negoci que es cedeix.

Crec que es un bon aparador per les empreses que es venen  i també per que hi ha perfils de reemprenedors que tenen un perfil empresarial i que poden trobar empreses que encaixin en els seus models de negoci.

 

Jordi, i algun consell que li donaries a un emprenedor que volgués comprar una empresa?

Que Reempresa, és molt bon canal per trobar i fer coincidir expectatives de venedors i de compradors, i sobretot sense un intermediari particular que al final té altres interessos, en canvi l’objectiu de Reempresa és donar continuïtat als negocis del nostre país i que es mantingui el teixit empresarial.