“Que vinguin a Reempresa si estan pensant a cedir, trobarant un molt bon assessorament!“

Publicat el 08-07-2019Empresa: Speak English! Localitat: Barcelona Cedent: Judit Farré | Reemprenedors: Jordi Martínez i Cristina Castro

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa? 

C: Es tracta d’un centre d’idiomes que dóna servei als habitants de Torrelles de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts. Al centre impartim classes d’anglès majoritàriament però també en fem alguna en francès i italià. Les classes van dirigides a gent de totes les edats. Tenim convenis amb les escoles del municipi i amb la biblioteca. 

 

Per què vas decidir posar-la a la venda? 

C: L’empresa se m’ha fet massa gran, jo he sigut professora tota la vida treballant per compte aliena. Va arribar un moment que em va engrescar la idea de tenir el meu propi projecte, així que fa cinc anys vaig venir a Reempresa i vaig trobar Speak English!. Quan vaig agafar el traspàs vaig implementar moltes idees i vaig fer créixer força el centre. Ara mateix gairebé he deixat de fer classes perquè em dedico a tasques de gestió que em van una mica grans. Així doncs he decidit cedir per aquest motiu. Tinc ganes de tornar a impartir docència en un format més petit. 

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta? 

R: En el nostre cas tenim una acadèmia d’idiomes a Barcelona que ens funciona francament bé. La idea que ens rondava pel cap era poder ampliar el radi i fer créixer l’empresa. Vam pensar que comprant un altre centre seria una bona manera. Així doncs, des de Reempresa hem estat mirant diferents centres però aquest és el que més ens va encaixar. La metodologia d’ensenyament encaixa amb la nostra, que l’escola estigués a les afores de Barcelona era una manera de tenir presència a altres municipis i vam pensar que era atractiu. 

 

Vols fer algun canvi o innovació? 

R (Jordi): De moment la idea és seguir a curt termini com fins ara, creiem que la Judit ha fet una molt bona gestió i tenim pensat continuar-la així. De totes maneres d’aquí un temps la idea és poder començar a fer alguns canvis però seran de forma molt gradual. 

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia? 

R (Jordi): En el meu cas sóc economista i empresari ja que juntament amb la Cristina vam obrir el centre d’idiomes que tenim a Barcelona. 

R (Cristina): Jo vaig estudiar filologia anglesa de manera que vam veure tots dos molt clar que podíem fer un bon equip a l’hora de constituir l’acadèmia d’idiomes i ara comprar aquesta. Tenim perfils molt complementaris. 

 

Quin servei us ha ofert Reempresa? 

C: Per començar Reempresa et posa en contacte amb tot un seguit de persones reemprenedores amb ganes d’adquirir una empresa. Però sobretot ens ha ofert molt suport en tot el procés, des de la primera entrevista fins a la signatura del contracte. 

R: Ells tenen experiència en aquest tipus de transaccions, en el nostre cas havíem creat una empresa no n’haviem adquirit mai cap i poder comptar amb consultors que et guiïn és d’agrair. En el nostre cas també estem buscant finançament i la veritat és que també ens estan assessorant en aquest àmbit. 

C: Un tracte de qualitat i excel·lent. 

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial? 

R i C: Creiem que és bàsic! 

C: Clar en aquest cas a més es tracta d’un tipus d’activitat que es basa en l’equip humà. És molt important fer un bon traspàs i que sigui gradual per tal que no sigui un canvi molt brusc. 

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor? 

R: Que no tinguin por a reemprendre, és una molt bona oportunitat agafar un negoci que ja està en funcionament. En el nostre cas ho veiem molt més fàcil que no pas començar de zero. 

C: Que vinguin a Reempresa si estan pensant a cedir, trobarant un molt bon assessorament!