"Recomano que vinguin a l’IMPO on el tècnics t’orientaran en el procés de cessió del negoci"

Publicat el 04-10-2019Empresa: Centre d’estètica Noazen. Localitat: Badalona | Cedent: Eva Rubio | Reemprenedora: Iris Pator

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: És un centre d'estètica i bellesa ubicat a Badalona.

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: He decidit posar-la en venda per temes personals. És molt de temps que dedico al negoci en un moment en què la meva família necessita més del meu temps. És un negoci que funciona molt bé i em sap greu deixar-ho, però la família em necessita.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R: He acabat els meus estudis d'estètica i vull tenir el meu propi negoci. Compto amb el suport de la meva mare principalment, que es dedica a la mateixa activitat fa moltíssims anys. És la meva oportunitat.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: El negoci funciona bé i encara que seguirà oferint el mateix servei que amb l'anterior propietària, si que vull en un principi afegir una màquina de solàrium.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Vaig fer l'ESO i el Grau Mitjà d'Estètica. L'experiència amb la qual compto és la de les pràctiques realitzades a l'institut, però tant la meva mare com la noia que treballa actualment al centre i que es quedarà amb mi, m’ajudaran perquè faci una bona feina.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Assessorament en tot el procés de cessió del meu centre d'estètica, des de la negociació fins a la signatura del contracte de compravenda que estem tancant avui. També la reemprendedora ha tingut una orientació bastant àmplia de tot el procés de reemprendre.

R:  Orientació en tot el tema d'ajudes per a emprendre pel que fa a joves i tot l'assessorament en el procés de cessió del centre d'estètica.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: En el meu cas he de comentar que es queda la persona que treballava amb mi i que coneix molt bé tot el funcionament del centre i de l'activitat, ja que és una professional del sector. Ella l'orientarà. Tot i així, si l’Iris necessita que jo estigui amb ella o que l'orienti en temes puntuals, no tinc problema a ajudar-la.

R: La persona que treballa al centre amb Eva, es queda amb mi, és a dir, formarà part del projecte, amb la qual cosa ella em donarà tota la informació i ajuda que necessiti.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Jo aconsellaria a totes les persones que estan pensant vendre el seu negoci que vinguin a l'IMPO, que s'acullin al programa Reempresa i que els tècnics l'ajudin en tot el procés. Per a mi ha estat tot molt fàcil gràcies a l'ajuda rebuda per ells.

R:  Que vinguin a l'IMPO que els tècnics els orientaran tant en el procés de cessió del negoci que desitgen adquirir, com en tots els temes que porta a terme l'emprenedoria (ajuts, contractació, altes d'empreses ...). Estudiar la viabilitat del projecte és molt important, veure si és rendible és fonamental, sobretot per a joves com jo que no disposem de recursos econòmics per fer front a una inversió en un negoci. És per això que aquest pas és important i ha d'estar ben analitzat. He tingut el suport i orientació dels tècnics de l'IMPO en tot moment i a partir d'avui sóc el meu propi cap.