“Reempresa em va assessorar des de que vaig venir a informar-me sobre el servei fins el procés de transmissió del negoci”

Publicat el 16-12-2019Empresa: Botiga de Vins i Licors. Localitat: Barcelona | Cedent: Francesc Pradas Miró | Reemprenedor: Marc Ribera Valette

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

Botiga dedicada a la venda de vins i licors al detall situada al centre de Barcelona, al barri de l’Eixample. 

 

 Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Vaig decidir cedir el negoci ja que hem volia prejubilar.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  Fa un temps vaig començar el meu negoci com a guia enoturístic i muntar un comerç online de vins. Començar des de zero fa que la facturació vagi creixent de manera lenta. En aquest sentit, vaig decidir completar la facturació a partir d’un negoci en funcionament.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: Inicialment no tinc pensat grans canvis. De moment únicament augmentaré la varietat de productes afegint una línia de vins naturals.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Vaig ser professor d’història i geografia durant molts anys. Va arribar un moment que vaig decidir fer coincidir les meves dues passions: la docència i el món dels vins. 

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Em va assessorar des del moment que vaig venir a informar-me sobre el servei i m’ha ajudat en tot el procés de transmissió del negoci.

R: Em va assessorar i guiar al principi quan em vaig donar d’alta com a reemprenedor i m’ha acompanyat durant tot el procés d’adquisició de l’activitat econòmica.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: És important com a mínim coincidir el temps necessari per fer la transferència de coneixement i conèixer a clients i proveïdors.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Planificar amb temps el fet de la transmissió i no tenir pressa. Cal saber que totes les gestions prenen el seu temps i que s’allarguen molt més del que inicialment imagines.  

R: Anar avançant en el procés fent passos en ferm, les gestions es compliquen i és recomanable no tenir presa.