"Reempresa ens ha ofert un servei molt complet"

Publicat el 14-09-2022Hostal Serra | Ubicació: Montmeló| Nom del cedent: Josep Andreu Munné Serra (C) | Nom del reemprenedor: Marinalva Almeida Brito (R)

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?
C: El negoci és un hostal amb restaurant a Montmeló. És un negoci familiar des del 1940 i ha anat passant de generació.
R: L’hostal compta amb 7 habitacions. El restaurant-bar-cafeteria està especialitzat en tapes i menús. Bàsicament, oferim servei de tapes, però al migdia, també hi ha menú. Els caps de setmana hi ha una carta d'arrossos i fideuàs, d'elaboració casolana, tant per endur com per menjar al restaurant.
 
Per què vas decidir posar-la a la venda?
C: Perquè ja és hora de jubilar-nos; la meva esposa i jo.
 
Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?
R: Porto uns 15 anys treballant com a cuinera a l’hostal Serra i quan en Josep Andreu i l’Antònia ens van comunicar la seva intenció de jubilar-se i traspassar el negoci, vaig pensar que seria una molt bona oportunitat quedar-me’l per millorar el meu futur i el de la meva família.
 
Vols fer algun canvi o innovació?
R: Per ara no tinc pensat fer cap canvi, ja que el negoci funciona perfectament així. El que volem potenciar, amb la meva filla, que també treballa a l’hostal és a nivell de xarxes socials i publicitat.
 
Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?
R: Sóc cuinera des de fa molts anys. Al Brasil ja feia de cuinera en una escola.
 
Quin servei us ha ofert Reempresa?
C: Ens ha ofert un servei molt complet: informació general del servei, valoració de l’empresa, confecció del pla de cessió i acompanyament i mediació entre les dues parts durant tot el procés de negociacions.
R: Informació del servei, confecció del pla de Reempresa, assessorament per aconseguir finançament i acompanyament durant tot el procés.
 
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C: En el nostre cas hem pogut comprovar que l’acompanyament l’hem de fer des del darrere, que els clients no ho vegin, ja que estan molt acostumats a veure’ns com a propietaris i es pensen que ho seguim sent i creiem que no és bo. A nivell intern del negoci seguim fent el recolzament que necessitin i és important i necessari que aquest traspàs de tot el funcionament, proveïdors i demés hi sigui.
R: Al ser un municipi petit, costa que els clients s’acostumin a veure’m com la nova propietària i per això l’acompanyament que ens fan en Josep Andreu i l’Antònia sempre és de portes enrera.
 
Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C: Per un cedent li diria que és un lloc on trobarà consells, li podran valorar el negoci, informar sobre els dubtes que pugui tenir i farà mediació entre les parts per ajudar que es pugui cedir el seu negoci. Se sentirà acompanyat en tot el procés.
R: T’ajudarà molt i t’acompanyarà en tot el procés.