"Reempresa ha trobat el perfil ideal per a què el taller familiar, després de tres generacions, segueixi obert"

Publicat el 26-08-2016

Cedent: Roger Clapera | Edat: 40 | Reemprenedor: Adrián Garcia | Edat: 30 | Data de formalització del contracte: 28/07/16

Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa ?

Sr. Clapera: La meva empresa es dedica a la reparació i manteniment de vehicles a motor, des de canvis d'oli a reparacions més integrals. He estat la tercera generació que ho gestionava després del meu pare i el meu avi. 

Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

Sr. Clapera: El servei ha estat complet, de principi a final,  des de recollida de dades, entrevista, assessorament i implicacions en el procés de negociació fins la redacció dels contractes per fer efectiva la venda. La veritat és que estic molt content amb tot el desenvolupament del procés. Reempresa ha estat de gran ajuda ja que ens ha aportat una seguretat extra en el moment de decidir que fèiem amb el negoci familiar.

Quin tipus de reemprenedor necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?

Sr. Clapera: Buscava un perfil de reemprenedor amb els coneixements necessaris que es requereixen per dur a terme l’activitat de mecànic, no tenia un perfil concret, però en definitiva l'Adrià era l’adequat.

Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?

Sr. Clapera:  Han estat bastant clarificadors i molt fàcils, vam entendre'ns molt be amb l'Adrià des del principi, el que va fer molt lleugeres aquestes converses. Al final hem arribat a un preu de transmissió que als dos ens satisfà i estem molt contents.

Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Sr. Garcia: Sobretot la possibilitat de reemprendre un negoci en funcionament. Quan em vaig posar en contacte amb Reempresa ja havia mirat quines possibilitats hi havia al mercat i la veritat és que ha estat bastant senzill i, en el meu cas, ràpid per la bona entesa amb el cedent. 

Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sr. Garcia: El consell que donaria a una persona que té el desig de reemprendre, sobretot, és la recerca d’informació, que estigui preparada i que hi tingui molta il·lusió, ja que es tracta d’un canvi important en la seva vida.

Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

Sr. Garcia:  M’interessa donar-li un toc més de qualitat i acabar de definir processos que en Roger no tenia del tot ben estructurats, ampliar la cartera de proveïdors i en definitiva estructurar una mica més el negoci.  L’objectiu també és obrir noves vies de negoci, portant a terme reparacions de motos i bicicletes.

Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?

Sr. Garcia: Sobretot que agafi molta informació sobre els temes fiscals i documentació que necessiti per acabar d’aclarir els processos i justificacions. Molt important que no tingui pressa i que faci les coses amb paciència.