"Segurament, sense vosaltres això no hauria arribat a bon port"

Publicat el 25-07-2022Ca la Paula | Ubicació: Castellfollit de la Roca | Nom del cedent: Ramon Recort (C) | Nom del reemprenedor: Xavier Domènech (R)

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?
C: és un negoci de tota la vida, emblemàtic a la comarca, una pensió d’allotjaments que també té bar – restaurant. Té referències del 1872 com a negoci existent.
 
Per què vas decidir posar-la a la venda?
C: Una barreja, entre temes de salut i familiars. Primer de tot, perquè el 2015 per prescripció mèdica ja em van dir que afluixes. I també es van ajuntar temes familiars, ja que la parella no està arrelada a la zona, i tot ha sumat per fer el pas.
 
Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir per aquesta?
R: Buscàvem un canvi de vida a nivell familiar, i també a nivell personal. Estava cansat de treballar per altri, i tenia ara mateix altres aspiracions i la il·lusió d’iniciar una aventura pròpia. En trobar Ca la Paula, que és un negoci consolidat i a ple rendiment, no m’hi vaig pensar.
 
Vols fer algun canvi o innovació?
R: Tinc idees, però desenvoluparé canvis de forma molt progressiva per no tallar el bon funcionament del negoci. Ens convindrà modernitzar la gestió i la digitalització, i en aquest sentit si que hi haurà una actualització. Però també anar millorant de mica en mica i en projectes de futur altres temes sobre les possibilitats que tenim de fer créixer el projecte.
 
Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?
R: He tingut la sort que ja estava familiaritzat amb el sector, ja que havia tingut un negoci familiar del sector d’hostaleria. Fa molt temps i m’hauré de posar al dia, però estic acostumat a tractar amb públic i tinc aquesta base.
 
Quin servei us ha ofert Reempresa?
C: Molt agraït i satisfet per la bona feina que la gent de Reempresa ha fet. Segurament, sense vosaltres això no hauria arribat a bon port, i menys després d’aparèixer la COVID. Estava una mica desanimat per la situació, i ho vaig deixar mig parat.
R: Per mi ha sigut de 10. Tota la gestió i assessorament per fer els tràmits d’iniciar l’aventura, m’he sentit molt recolzat en tot el moment.
 
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?
C: és imprescindible perquè han de saber al detall tota la part interna de l’empresa i també les relacions amb clients, proveïdors, ..., i la gestió en general del negoci.
R: és evident que sí. L’assessorament del Ramon és bàsic per conèixer el tarannà i el funcionament del dia a dia del negoci.
 
Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?
C: Que no s’ho pensés, que anés a Reempresa perquè he sentit el recolzament del consultor que m’ha assessorat, que ha estat molt professional en tot moment.
R: Venir a Reempresa per descomptat, és totalment aconsellable. Reemprendre en aquests temps, s’ha de mirar molt bé, i pensar-ho, perquè són moments difícils, però precisament per això, cal fer aquest estudi previ, i mirar no només que t’encaixi el projecte, sinó que els números també facin viable la part econòmica. En aquest sentit també va molt bé el recolzament de Reempresa.