"Sense Reempresa no crec que la transició hagués sigut possible"

Publicat el 06-09-2021Nom: Usar y Reusar | Ubicació: Barcelona | Cedents: Yve i Teresa | Reemprenedor: Magui

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: Usar y Reusar és una tenda ubicada a Barcelona de venda al detall de productes residu zero, sense plàstic, sostenibles, reutilitzables i ètics, oferint així una alternativa als productes d’un sol ús tradicionals.

R: Usar y Reusar és una tenda online de productes ètics, sostenibles, sense plàstics i residu zero.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Tenim nous projectes empresarials que volem potenciar i doncs, necessitem el temps suficient per fer-ho, que ara mateix no tenim.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R: Volia donar un canvi a la meva carrera professional i, com ja coneixia Usar y Reusar prèviament, vaig veure que era el projecte ideal per mi.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: Sí, però encara falta organitzar i planificar bé algunes coses, així que de moment prefereixo no donar més detalls al respecte. No us preocupeu, ben aviat us en assabentareu.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: He estudiat Administració i Direcció d’Empreses, tinc un màster en retailing internacional i he treballat vint anys en gestió de moda.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Reempresa ha sigut fonamental. Sense Reempresa no crec que la transició hagués sigut possible. Reempresa ens ha ajudat en la intermediació, oferint-nos ajuda i assessoria des del primer moment i fins la signatura: ens van ajudar a posar l’anunci, a trobar reemprenedors, a resoldre tots els dubtes que ens sorgien i també en la redacció dels documents legals propis de cada fase.

R: Reempresa m’ha permès fer tot el procés de compra del negoci sense cap tipus de por. A més, també m’ha ajudat a sol·licitar la capitalització de l’atur per finançar la compra.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Sí, és més, un cop les negociacions van estar encaminades, vàrem fer partícips a la reemprendedora del dia a dia de l’empresa, perquè anés veient el funcionament del negoci, conegués a proveïdors i clients etc.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: El millor consell que podem donar-los és que no dubtin ni un segon en anar a Reempresa. Que facin totes les preguntes que se’ls passi pel cap, que escoltin les surgències del seu consultor, que s’aprofitin de tos els serveis que ofereixen, com per exemple la valoració del seu negoci, que valorin el perfil dels reemprenedors que li presentaran etc. En definitiva, que vagin a Reempresa!

R: Que no comprin una empresa pel seu compte, que vagin a Reempresa. Si el seu primer pas és anar a Reempresa, ja va ben encaminat.