"Soc jove reemprenedor i gràcies a Reempresa he pogut començar un projecte de vida!"

Publicat el 30-10-2019Empresa: Frankfurt Palau. Localitat: Terrassa | Cedent: Juan Peral | Reemprenedor: Cristian Gómez

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Tinc experiència treballant en el sector de la hostaleria com a cambrer i a més a més, disposo del curs de manipulació d’aliments.

 

Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Jo tenia molt clar que volia reemprendre un negoci del sector de la hostaleria per poder ajudar al meu pare, que té una amplia experiència laboral en el sector. Així doncs, aquest és un projecte sobretot familiar que volíem portar els dos junts, però quan vam començar a mirar negocis ens vam donar compte de que necessitàvem assessorament ja que no teníem coneixements en alguns aspectes de la compra de negocis.

 

Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

Quan ens vam posar a mirar negocis per reemprendre, ens vam fixar sobretot en l’estat de les instal·lacions i l’equipament dels locals, ja que no volíem haver de fer cap adequació o renovar material. Un altre aspecte important a l’hora de decidir-nos per un negoci va ser la mida, ja que buscàvem negocis on hi poguéssim treballar el meu pare i jo com a mínim, tenint així la possibilitat de contractar a més gent en un futur.

 

Amb quantes empreses ha tingut contacte? Quina és la seva experiència al respecte?

Durant el procés de Reempresa, vam contactar amb dues empreses. Amb la primera, les negociacions no van anar bé, i passats un dies vam decidir aturar les negociacions i buscar altres negocis. I amb la segona empresa, tot va ser molt més fàcil, el cedent un cop va venir a Reempresa i es va deixar assessorar per la consultora, qui va fer que tot el procés fos més fàcil i àgil per les dos parts.

 

Creu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

Si, l’assessorament que doneu des de Reempresa és molt important, ja que gràcies a la consultora hem après moltes coses que desconeixíem sobre els tràmits a seguir i el procés de compravenda d’una empresa. A més a més, ens han ajudat molt per aconseguir el finançament i ens han donat suport i assessorament per demanar l’ajut de la garantia juvenil d’aquest any, com a jove emprenedor que soc.

 

Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprendre?

Les principals dificultats que ens hem trobat en tot aquest procés, han estat aconseguir finançament, en la preparació del pla de negoci, i saber quins eren els passos correctes a seguir per a comprar un negoci. Però afortunadament, en aquests aspectes ens han ajudat molt des de Reempresa.

La principal avantatge de tot aquest procés és que hem pogut aprendre molts coneixements molt útils sobre compravenda de negocis i també hem après coses que seran importants per al dia a dia de la nostra empresa.

 

Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

A qualsevol persona que volgués comprar un negoci li recomanaria que vingués a Reempresa i es deixés assessorar pels consultors per així poder conèixer bé els passos a seguir per fer la transmissió correctament, i no fer cap pas en fals.

 

Quins canvis vol fer aplicar a l’empresa?

En primer lloc, volem modificar els preus dels productes, ja que alguns d’ells considerem que eren força elevats. I en segon lloc, volem revisar bé la carta donat que ara és molt extensa i volem reduir-la per després incorporar alguns plats que creiem que tindran bona acollida i que actualment no s’ofereixen.