“Vam venir a Reempresa amb temps perquè cedir un negoci en condicions no és cosa de dos dies.”

Publicat el 30-10-2017Mª Àngels Torres (Cedent) i Orlando Acevedo (Reemprenedor) | Empresa: Papereria Antorcha

1. A què és dedica l’empresa adquirida?

La papereria Antorcha porta molts anys al costat de l’estació de Rubí i és un referent per a la gent. De fet, jo la vaig adquirir en traspàs de l’anterior propietària. Venem qualsevol producte de papereria a part de revistes i premsa diària, es clar.

2. Mª Àngels, perquè vas decidir cedir la papereria?

El meu marit es jubila a principis de l’any que ve i jo també em volia jubilar amb ell. Per això, vam venir a Reempresa amb temps per poder fer la cessió en condicions.

3. A part de Reempresa, heu fet servir algun altre canal per donar a conèixer la situació

Sí, vam posar un anunci a un portal d’internet i de fet, l’Orlando ens va veure per aquest portal. Quan li vam comentar que estàvem al programa de Reempresa, el tècnic li va explicar i ho va trobar una molt bona idea perquè ell també necessitava assessorament ja que és la primera vegada que compra un negoci.

4. Com ha estat el vostre procés? Heu trigat molt temps en trobar l’Orlando?

La veritat és que d’ençà que vam posar l’anunci vam anar rebent interessats però cap d’ells acabava de concretar i fer el pas per quedar-se el negoci. Justament abans d’estiu, vam estar a punt de signar amb una parella jove que finalment es van fer enrere per problemes familiars i ho van deixar estar. I en qüestió de dos mesos l’Orlando s’hi va interessar i hem arribat  a un acord.

5. Com ho fareu per transmetre tot el coneixement que teniu del negoci a l’Orlando?

De moment ha vingut un parell de dies a la botiga perquè s’acostumi a l’horari i conegui alguns clients. Després estarem el temps que faci falta donant-li un cop de mà, suposo que un parell de setmanes.

6. Quin consell donaríeu als Reemprenedors o Cedents que estiguin en un procés de Reempresa?

El que els diria és que estiguin segurs de l’activitat que Reemprenguin perquè son moltes hores que s’hi dedicaran. També és important estar ben assessorat a l’hora de donar-te d’alta com autònom i fer el canvi de nom de la llicència, el lloguer, els proveïdors... Són moltes coses que és important portar un bon control!