Acció Solidària Contra l'Atur (ASCA)


Oriol Romances Vidal

President

La Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) és una organització no governamental i sense ànim de lucre, fundada el 4 de març de 1981 a Barcelona i formada bàsicament per voluntaris. La missió d’ASCA és ajudar a crear ocupació digna mitjançant la concessió de préstecs sense interessos, els únics requisits són que aquesta ocupació sigui estable i viable. L’import dels préstecs, i els terminis de devolució, es fixen en funció de cada projecte. La nostra visió és actuar en el present per un futur millor: una societat on tothom tingui una vida digna mitjançant el treball digne. Els nostres valors són la dignitat, la justícia social, el compromís i la transparència.

La Fundació gestiona un fons econòmic privat amb el qual es concedeixen els préstecs sense interessos. ASCA està formada per un Patronat, un Consell directiu, un Consell executiu, 38 professionals voluntaris i 4 treballadores assalariades. Totes les sol·licituds de préstecs són estudiades per un equip format per persones voluntàries provinents de diferents àmbits professionals, amb formació, coneixements i experiència. Cada any, en record del fundador d’ASCA, es concedeixen els Premis Josep M. Piñol per al foment de l’ocupació, un d’ells reconeix el projecte més innovador i l’altre premia la millor trajectòria.

Des de 1981 hem recolzat més de 14.000 projectes concedint-los préstecs sense interessos per valor de més de 17 milions d'euros. I, el més important per a nosaltres, això ha suposat la creació de més de 16.000 llocs de treball digne.


Telèfon: 93 217 02 88