Consell General de Cambres de Catalunya


Joan Canadell

President del Consell General de Cambres de Catalunya

Des del passat mes de juliol del 2020, les 13 Cambres de Comerç catalanes formen part de xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de pimes impulsat per la Cecot i la Fundació Autoocupació.

Aquest acord s’alinea amb la campanya Que Cap Empresa Tanqui, un projecte de les Cambres per ajudar les empreses afectades per la Covid-19 a mantenir els seus negocis. Així, durant els mesos de confinament, hem assessorat més de 1.700 empreses sobre finançament, tramitacions d’ERTO i ajuts públics.

Ara, aquesta campanya s’ha reorientat amb l’objectiu d’adaptar el teixit econòmic a la represa de l’activitat, per exemple, facilitant aliances i acords de traspàs. Reempresa, en aquest escenari, hi pot jugar un paper significatiu, atesa la seva trajectòria i la seva solvència durant els darrers deu anys (prop de 2.800 empreses i 7.200 llocs de treball salvaguardats).

Les Cambres de Comerç volen ser la porta d’entrada a aquest servei per complir l’objectiu d’evitar la desaparició de negocis i la conservació de llocs de treball. És per això que, a partir d’ara, les empreses i persones autònomes que acudeixin a les diferents Cambres de Comerç catalanes rebran informació, assessorament i intermediació en el procés de transmissió empresarial de Reempresa.

Les Cambres materialitzen tota la col·laboració institucional que sigui necessària amb Reempresa, que ja col·labora amb altres institucions com les Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona.


Contacte: www.cambrescat.org