25 negocis buscaran a una nova persona emprenedora a l’espai de matchings de Reempresa del BizBarcelona

Publish on 05-06-2019

Start date: 05-06-2019

End date: 05-06-2019Barcelona, 5 de juny del 2019. El Centre de Reempresa de Catalunya tornarà un any més al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa que tindrà lloc al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc els propers dies 12 i 13 de juny. Reempresa hi participarà amb conferències i activitats amb l’objectiu d’acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre un negoci en funcionament.

 

Així doncs, la sala L9 BizBarcelona acollirà xerrades sobre creixement empresarial, cerca de finançament, valoració d’empreses o sobre les facilitats de comprar una empresa i no haver-la de crear des de zero. A totes les conferències de Reempresa al BizBarcelona hi participaran testimonials del servei, amb l’objectiu d’apropar les casuístiques i experiències als assistents interessats en la reempresa.

 

A més de les diferents conferències, una selecció de prop de més de 25 negocis seran al ja consolidat “espai de matchings”, un espai on les persones emprenedores que ho desitgin podran entrevistar-se amb  els propietaris/àries de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al cap davant de l’empresa i necessiten un relleu.

 

Entre les empreses que hi participaran destaquen una empresa de venda, instal·lacions i manteniments del sector de les telecomunicacions, una cadena de tres forns de pa amb degustació a Barcelona, una empresa d’arts gràfiques o una empresa de màrqueting digital i e-commerce, entre d’altres.

 

A més, aquells emprenedors que ho vulguin també podran reunir-se amb un assessor financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

 

Després de l’èxit de l’any passat, Reempresa tornarà a organitzar un ”Elevator Pitch” d’empreses a la venda, un espai innovador i pioner al saló pensat perquè empresaris que volen vendre la seva empresa puguin donar-la a conèixer en poc més de tres minuts a possibles reemprenedors/es que es puguin plantejar reemprendre-la.

 

Tant l’espai de matchings com l’elevator pitch d’empreses a la venda del Centre de Reempresa de Catalunya compten amb el suport dels vuitanta punts d’atenció que Reempresa té als principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, amb el suport de les Diputacions i altres institucions, han anat obrint durant aquests últims anys i dels més de 150 tècnics amb que compta actualment el servei.

 

Reempresa arriba al BizBarcelona amb 2.300 negocis salvaguardats

Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i Autoocupació creada l’any 2011, assistirà a aquesta nova edició del saló amb més de 2.300 reempreses d’èxit a la motxilla, que han generat una inversió induïda de més de 105 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 6.200 llocs de treball directes.

 

Per a Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, “Reempresa es presenta a l’edició d’enguany del BizBarcelona havent-se consolidat com una alternativa real a la creació d’empreses i com a una nova porta d’entrada d’emprenedors i emprenedores en el nostre teixit empresarial però també com a una eina de creixement per a aquelles persones que disposant d’una empresa en volen adquirir una altra per créixer”.

 

Sobre Reempresa

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

 

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

 

Fotografies de l’edició 2018

Premsa RSS

Sala de Premsa