L’Ajuntament de Manlleu evita el tancament d’11 empreses del territori gràcies a Reempresa

Publish on 20-02-2019

Start date: 20-02-2019

End date: 20-02-2019Manlleu, 20 de febrer del 2019. L’Ajuntament de Manlleu ha renovat aquest dimecres al matí el seu compromís amb el Centre de Reempresa de Catalunya. La ciutat disposa, des del juny del 2013, d’un punt d’atenció de la Reempresa ubicat a la seu de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament, on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu del programa és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. 

A l’acte hi ha participat l’alcalde de la ciutat, Àlex Garrido, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra així com també el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.  

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot mantenen un acord de col·laboració per consolidar la Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses. Així doncs, la Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.  

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot en col·laboració amb Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord renovat d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar i evita el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa als municipis de la Diputació de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte.

 

33 llocs de treball salvaguardats a Osona Nord

Durant el període 2012-2018, hi va haver un total de 901 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 40M d’euros. Fins el 2018 es van inscriure al programa més de 4.609 persones reemprenedores i 2.591 empreses cedents.

A Manlleu hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 11 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 500.000 d’euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 33 llocs de treball al territori.  

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 2.000 generant una inversió induïda de més de 95M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 31% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,5% restant.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa