Sortir de l’atur agafant el relleu d’una empresa que ja està en funcionament

El Servei d’Ocupació de Catalunya i el Centre de Reempresa de Catalunya treballen junts des de l’any 2016 per ajudar a persones desocupades a sortir de l’atur adquirint un negoci que ja està en funcionament.

Publish on 27-11-2018

Start date: 27-11-2018

End date: 27-11-2018Barcelona, 27 de novembre de 2018. Reempresa s’ha convertit en els últims anys en una alternativa real per a aquelles persones que valoren autoocupar-se per poder sortir de l’atur. I és que prop del 40% de les persones que han comprat una empresa que ja estava en funcionament a través del servei estaven desocupades. Això rempresenta que del total de reempreses d'èxit del programa, 598 han estat generades per persones desocupades.

graff

Pel que fa als sectors de les reempreses d’èxit, un 40% de les persones reemprenedores desocupades han reemprès un negoci del sector comerç, un 35% del sector de l’hostaleria, un 21% del sector serveis i un 3% del sector de la indústria. Aquestes reempreses d'èxit generades per persones desocupades han suposat una inversió induïda de més de 20M d'euros. 

ff

A més, es calcula que dels 5.548 llocs de treball salvaguardats per Reempresa, 1.256 ho han estat gràcies a que una persona desocupada a reemprès un negoci que ja estava en funcionament. 

Reempresa treballa conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Cataulnya (SOC) des de l’any 2016 per impulsar la inserció laboral al facilitar que qualsevol persona pugui agafar el testimoni d’una empresa que ja existeix comprant-la en la seva totalitat i continuar-ne l’activitat.

Durant aquest any 2018 Reempresa i el SOC han organitzat més de 180 sessions informatives i activitats que han aplegat a més de 900 persones desocupades interessades en el servei. En aquest sentit, Reempresa i el SOC ofereixen eines als usuaris per tal d’estimular les seves habilitats reemprenedores així com suport en la definició de la seva empresa objectiu.

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en  la propietat i direcció. L’objectiu de Reempresa és evitar el tancament de negocis per mantenir-los en funcionament i per  salvaguardar els llocs de treball, donant valora l’esforç desenvolupat en la creació i creixement de l’empresa.

Premsa RSS

Sala de Premsa