Tretze persones amb discapacitat es formen en “reemprenedoria”

Publish on 29-04-2019

Start date: 29-04-2019

End date: 29-04-2019Un total de tretze persones amb discapacitat han rebut formació en “reemprenedoria” com una via per a la inclusió laboral. Es tracta d'una fórmula empresarial que consisteix en la transmissió de la propietat d'una empresa en funcionament a un o més persones emprenedores, assegurant així la seva continuïtat i evitant a l'emprenedor el llarg procés necessari per a la creació d'una empresa. El Centre de Reempresa de Catalunya, que ofereix aquest servei a Catalunya, ha evitat el tancament de més de 2.200 negocis des de l'any 2011.

Aquest model de cessió empresarial permet mantenir els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i els proveïdors, donant valor a l'esforç dedicat al desenvolupament inicial de l'empresa i augmentant les seves opcions de sostenibilitat.

El curs, impulsat per Fundació ONCE, ha tingut lloc a la seu de Inserta Empleo a Barcelona. En ell els alumnes han rebut orientació, coneixements i les eines necessàries per abordar amb seguretat un procés de “reemprenedoria”, com a opció laboral.

Amb una durada total de 50 hores, 30 de les quals han estat de formació i 20 d'acompanyament, la formació ha inclòs un seguiment individualitzat a cada participant. Al final del programa, cada alumne/a ha realitzat una presentació dels seus plans de futur i de la tipologia de projecte empresarial que desitja desenvolupar.

A l'acte de cloenda del curs, que ha tingut lloc aquest dilluns a Barcelona, ​​hi va assistir Enric Opi, director territorial de Inserta Empleo a Catalunya i Balears; David Garrofé, secretari general de Cecot; i Ana Juviño i Ana Belén Martínez, en representació de la Fundació ONCE.

Premsa RSS

Sala de Premsa