“Vam arribar a un acord molt ràpid perquè totes dues vam posar de la nostra part per tirar endavant la reempresa”

Publish on 20-06-2018Empresa: Bodevici Mataró | Reemprenedora: Mònica | Cedent: Maria Siuraneta

Quina activitat realitza Bodevici?

C: Bodevici és una gelateria i iogurteria ecològica. Servim gelats, batuts, sucs, granissats, orxata, iogurt i altres productes ecològics i de proximitat. Ens preocupem per la salut de la gent i per això utilitzem productes naturals i ecològics.

 

Com vau conèixer la cessió de la gelateria?

R: Jo vaig conèixer la Maria a través d’en Jordi, que també és soci de Bodevici, de fet és el propietari de la marca i el proveïdor del producte. Ens vam conèixer al saló BioCultura mentre li preguntava per posar una gelateria en franquícia i justament em va comentar el cas de la Maria que necessitava deixar el negoci perquè no tenia prou temps per dedicars´hi. Ens vam posar en contacte i al dia següent ja ens vam reunir per conèixer-nos.

C: Casualment jo també vaig conèixer en Jordi a BioCultura fa tres anys! Vaig posar la gelateria a Mataró amb el seu ajut i ara com que és el meu principal proveïdor i mantenim una molt bona relació ens va posar en contacte amb la Mònica per tirar endavant el canvi de propietari.

 

Perquè vas decidir Reempendre?

R: Tinc 47 anys i porto un any vivint a Mataró. Ja havia pensat abans en auto ocupar-me però no trobava el negoci adequat. De fet havíem vist una gelateria al Maresme però no em va fer el pes perquè estava tancada i no vaig veure clara la viabilitat. En el meu cas, no és que tingués molt clar Reempendre una gelateria, si no que estava oberta a altres sectors però al final em vaig decidir

 

En el vostre cas, us vau posar d’acord molt ràpid. Com va anar el vostre procés?

R: Jo crec que vam anar tan ràpid perquè totes dues parts estàvem realment interessades en que anés bé. Això va fer que hi hagués bon feeling entre nosaltres i tot el procés va ser molt natural i fluït.

C: La veritat es que des del principi ens vam entendre molt bé i vam arribar a acords que ens beneficiessin a totes dues.

 

Amb la vostra experiència, quin consell donaríeu a un reemprenedor o un cedent?

R: Com a reemprenedora, cal tenir molt clares les nostres capacitats i fins a on podem arribar. Tot i que jo no tenia gaire clar a quin sector em dedicaria, quan vaig trobar aquesta oportunitat, vaig ficar-m’hi al 100% Vaig buscar el finançament necessari i li vaig deixar molt clar a la Maria que volia reempendre el seu negoci i fer-lo créixer.

C: Jo destacaria la necessitat de facilitar les coses al reemprenedor. Ja ho tenen prou complicat per trobar finançament, sobretot si estan a l’atur, com per posar-los-hi més difícil. Facilitar i endreçar els documents i números que necessiti per estudiar-ne la viabilitat.

També és important mantenir totes les possibilitats obertes durant la negociació, al cap i ala fi, tots dos tenim un objectiu comú: que el negoci continuï funcionant. Per tant anem a facilitar les coses. 

 

Com veieu el futur de l’empresa?

R: Segur que anirà molt bé! A mes a mes ara comença la temporada forta del negoci així que tindrem molta feina. En el passat vaig tenir un parell de negocis que no van acabar de funcionar per diferents raons però aquest cop tinc molta confiança i el recolzament d’en Jordi i de la Maria.