Per què és més fàcil comprar una empresa que crear-la des de zero?

Publish on 18-06-2020

Start date: 18-06-2020

End date: 18-06-2020Institucions públiques i entitats empresarials han posat el “focus” en la importància de fomentar l’esperit emprenedor. Des de Reempresa creiem que és molt important que es continuï animant als i les nostres joves per potenciar que tinguin idees que generin nous productes o serveis que ajudin a fer avançar la nostra societat i economia.

Tot i així, hi ha una branca de l’emprenedoria que es basa en emprendre un negoci que ja funciona i que té certs beneficis que cal considerar. Així doncs, si la setmana passada us explicàvem la diferència entre el traspàs i la reempresa de negocis, avui us expliquem (amb set motius) per què és més fàcil reemprendre que crear un negoci des de zero.

  1. Perquè la taxa de supervivència és més alta. Quan compres un negoci en funcionament aprofites tota la feina feta per l’anterior emprenedor/a. Des del Centre de Reempresa de Catalunya tenim calculat que prop d’un 88% de les empreses que s’han cedit a través del nostre servei continuen funcionant anys després. Aquesta xifra és molt alta si la comparem amb la taxa de supervivència de noves empreses!
  2. Perquè l’empresa ja té una estructura jurídica sòlida. Qualsevol persona que hagi creat un negoci t’explicarà que un dels passos més complicats és “la paperassa” o la gestió de tots els permisos abans de poder posar-la en marxa. Quan compres una empresa que ja té tota l’estructura jurídica t’estalvies tots aquests tràmits. Només cal dur a terme un canvi de titularitat i l’activitat segueix endavant!
  3. El mercat. Quan reemprèns una empresa aquesta ja té treballat el seu principal actiu: el mercat. Amb altres paraules, quan compres un negoci aquest ja té una cartera de clients, una estratègia comercial, una imatge de marca... Són elements que òbviament els podràs anar fent teus i adaptant a la línia de negoci que vulguis tirar endavant però de ben segur que t’interessarà començar amb aquesta feina feta.
  4. Coneixement. Quan compres una empresa compres talent. Quan reemprèns, pots pactar amb la persona cedent la continuïtat dels treballadors i treballadores que ja tingui. Un equip que ja sap el que cal fer des del primer dia, que coneixen els clients, els matisos de l’empresa, etc.
  5. L’entorn. Disposar d’un entorn favorable és quelcom important a l’hora de valorar entre crear una empresa des de zero o comprar-ne una que ja funciona. Comprant-la, en la majoria dels casos, ja disposaràs de clients, proveïdors, treballadors, local, instal·lacions, etc. A més, entitats financeres, col·laboradors i assessories ja coneixeran i confiaran en el negoci.
  6. Transmissió. Amb Reempresa, el cedent et passa el testimoni de la seva empresa i, si es pacta, t’acompanya durant un temps per explicar-te com gestionar el dia a dia del negoci, etc.
  7. Reempresa. El setè motiu, i no menys important, és que el Centre de Reempresa de Catalunya és al teu costat durant tot el procés de compravenda. Reempresa posa a la teva disposició un equip de més de 150 tècnics repartits en més de 80 punts d’atenció arreu de Catalunya perquè puguis reemprendre o cedir el teu negoci amb tota la confiança i seguretat.

 

Dona't d'alta

Informacions d’interès