La Terra Alta posa a disposició del teixit empresarial el programa “Reempresa”

ebredigital.cat

Publish on 20-02-2015

reempresa_terra_alta01-300x224
Reempresa ja compta amb més de 150 empreses inscrites i més de 200 persones reemprenedores interessades a la província de Tarragona.

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat aquest matí el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s’està implementant a les comarques de Tarragona fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot i presentat el passat mes de novembre. La implementació del programa s’està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals de Tarragona.

La presentació d’avui ha comptat amb la participació d’Antoni Ferré, vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta; Joan Josep Malras, diputat delegat de Recursos Humans i Ocupació i Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona;Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

Afavorir la continuïtat de les empreses
Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives ?l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors? i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Tarragona.

Reempresa als mitjans