Millor que començar de zero

Empordà

Publish on 30-09-2015El portal Reempresa.org facilita el traspàs de petites i mitjanes empreses Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, una iniciativa promoguda per la patronal Cecot i la Fundació Privada cp’Ac, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Funciona com a espai físic i virtual per coordinar els serveis efectius de suport al cedent i al reemprenedor.

Assumpció Armengou i Salvador Sabater van obrir l’hostal L’Esplai, a Viladamat, el 1978 i, ara fa quatre anys, van haver d’arrendar el negoci per jubilació. No ho van encertar i ara van buscar una nova fórmula per no haver de tancar l’establiment. A través del portal Reempresa.org, van anunciar el negoci i va funcionar. “A causa de l’anunci, van passar molts interessats, però, o bé no ens agradaven a nosaltres o les nostres condicions no anaven bé als altres”, explica Armengou.

Fins que va aparèixer l’Alana Valls, una jove valenciana, que havia estudiat Turisme a Sant Feliu de Guíxols i venia de regentar un hotel a Begur. “Buscava alguna oferta per llogar a Reempresa, millor una cosa que funciona que no pas començar de zero”, manifesta Valls, la qual va reprendre l’activitat de L’Esplai el mes d’abril passat. “Va ser dit i fet, perquè en una setmana vam tancar l’acord”,  coincideixen a assenyalar les dues parts, satisfetes pel tracte de Reempresa.

Testimonis del turisme Si una persona és reemprenedora, però no sap quina podria ser la seva empresa, ja coneix l’empresa que l’interessa però desconeix quins passos ha de seguir o està en procés de negociació i li falta informació per prendre totes les decisions, pot acudir a la pàgina web reempresa.org, una iniciativa promoguda per la patronal Cecot i la Fundació Privada cp’Ac, amb la col·laboració de la Generalitat i del Fins Europeu de Desenvolupament Regional.

La nova etapa que ha engegat Alana Valls a l’hostal L’Esplai de Viladamat manté la mateixa filosofia que els seus antecessors. Armengou i Sabater van ser uns dels pioners en aquest municipi altempordanès en el negoci de l’hostaleria i la seva ubicació, al peu de la carretera que va de l’autopista a l’Escala, els va posar al servei del turisme. “Hem vist passar molt de turisme, sobretot estranger”,
recorda Armengou.

Reempresa als mitjans