Reempresa arriba a les 4.000 empreses salvaguardades, evitant la pèrdua de més d’11.200 llocs de treball

terrassadigital.cat

Publish on 26-04-2023

Start date: 26-04-2023

End date: 26-04-2023Aquest mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, és una iniciativa que van posar en marxa la patronal Cecot i la fundació Autoocupació l’any 2011. El Centre de Reempresa de Catalunya és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que, durant aquests últims anys s’ha anat consolidant arreu del pais. 

 Es treballa amb més de 140 entitats i institucions per fomentar la transmissió d’empreses i mantenir viu el teixit empresarial. En són una mostra les quatre diputacions catalanes, CaixaBank o Barcelona Activa. Totes elles ja fa anys que aposten per aquest projecte innovador. Va ser reconegut per la Comissió Europea l’any 2017 amb el Premi Europeu de Promoció Empresarial.

 Han passa pel servei, des de l’any 2011, més de 10.000 negocis que buscaven un relleu. També han rebut més de 18.200 persones emprenedores interessades en adquirir una empresa i no haver de passar per la fase de creació. De fet, el Centre de Reempresa de Catalunya destaca que els índexs de supervivència d’una reempresa d’èxit són molt més elevats que els d’una empresa de nova creació.

 El comerç i l’hostaleria, els sectors amb més compravendes d’empreses

Segons dades del Centre de Reempresa, un 33% dels negocis venuts a través del servei són del sector comerç. El  segueix, doncs, el sector hostaler que representen el 31% del total de reempreses d’èxit. Les empreses del sector serveis representen un 28% del total de transaccions seguit de la indústria amb un 5% i la construcció i altres sectors amb un 2%.

La jubilació, el principal motiu de venda de les empreses

Entre els principals motius de venda dels negocis, Reempresa destaca que la jubilació és cada vegada més el motiu principal amb prop de la meitat dels casos (45%). En segon lloc hi ha els motius personals (17%),  seguit de la salut (15%) o la impossibilitat de seguir amb el negoci (9%).

Accedir a la notícia

Reempresa als mitjans