Reempresa ha intercedit ja en 4 reempreses d'èxit a les Terres de l'Ebre

Ebredigital

Publish on 26-10-2015

Start date: 27-10-2015

End date: 27-10-2015Reempresa ha intercedit ja en 4 reempreses d'èxit a les Terres de l'Ebre amb una inversió induïda de 34.420?.

El director general de Comerç, Josep M. Recasens, juntament amb el president de la patronal CECOT, Antoni Abad, i el director del Centre Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, van presentar el projecte Mercat Sectorial del Comerç del Centre Reempresa. L'acte dut a terme a la seu del Palau Oliver de Boteller aplegà uns 40 assistents del sector del comerç i l'hostaleria de les Terres de l'Ebre.

En concret, el Mercat Sectorial del Comerç neix fruit del conveni que la patronal Cecot va signar l'any passat amb el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Reempresa de Catalunya.

L'objectiu del Departament és el de donar impuls a la implantació sectorial del Centre de Reempresa de Catalunya amb l'objectiu d'estructurar el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya. Per això, es vol unificar la política en matèria de transmissió d'empreses, d'acord amb les directrius de l'Entrepreneurship 2020, amb les recomanacions de la Comissió Europea per, d'aquesta manera, poder afavorir la continuïtat i el creixement de les empreses ja existents.

La implantació sectorial del Centre Reempresa de Catalunya ofereix una oportunitat a tots aquells titulars d'una activitat empresarial que no poden donar-li continuïtat, les persones cedents, amb totes aquells persones reemprenedores que gaudiran dels avantatges de prendre el relleu d'una activitat empresarial existent i consolidada, en comptes de crear una nova empresa.

Concretament, a les Terres de l'Ebre, el Centre de Reempresa ha intercedit en 4 reempreses d'èxit amb una inversió induïda de 34.420? i ha posat en marxa el projecte per a què cedents que vulguin cedir l'empresa a reemprenedors continuïn l'activitat.

Pel que fa al conjunt del país, fins al moment, el Centre de Reempresa de Catalunya ha intercedit en la compravenda de 552 empreses – reempreses d'èxit- que han suposat una inversió total de prop més de 27.356.316? i el manteniment de prop de 2.000 llocs de treball, des de finals de l'any 2011. D'aquestes, el 35% corresponen al sector del comerç i un 28% a l'hostaleria.

A finals del 2014, la Confederació de Comerç de Catalunya i la CECOT també van signar un acord de col·laboració que reforçarà i impulsarà la consolidació d'un mercat estructurat de compravenda de negocis petits en l'àmbit del comerç.

Foto/ cedida.

Reempresa als mitjans