Un vintena d’empreses busquen relleu amb Reempresa a BizBarcelona

MonTerrassa

Publish on 09-11-2022

Start date: 24-11-2022

End date: 24-11-2022El Centre de Reempresa de Catalunya participarà un any més al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa que tindrà lloc al Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona els propers dies 9 i 10 de novembre. Una vintena de negocis hi seran presents en un espais on emprenedors podran entrevistar-se amb els propietaris de les empreses, per motius diversos, no poden seguir al capdavant i necessiten un relleu.

Entre les empreses que hi participaran destaquen una empresa comercialitzadora i distribuïdora de serveis i productes informàtics, una indústria d’arts gràfiques, una botiga i tallers de motos i un hostal, entre moltes altres. A més, aquelles persones emprenedores que ho desitgin també podran reunir-se amb una persona de l’equip financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

El Centre de Reempresa de Catalunya també organitzarà un ”Elevator Pitch” d’empreses a la venda, un espai perquè persones empresàries que volen vendre la seva empresa puguin donar-la a conèixer en poc més de tres minuts a possibles reemprenedors/es que es puguin plantejar reemprendre-la.

Conferències i activitats a BizBarcelona

A part, també hi haurà conferències i activitats amb l’objectiu d’acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre, vendre o fer créixer un negoci en funcionament. 

Sobre Reempresa

Reempresa és “un model d’emprenedoria pel qual una persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la”, expliquen en un comunicat. 

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, “a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles”. També “evita la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar”.

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van renovar el passat abril un nou conveni per donar continuïtat a la col·laboració que mantenen des del 2017 per fer arribar la Reempresa arreu de Catalunya.

Reempresa als mitjans