El programa "Reempresa" salva 49 llocs de treball directes a la demarcació de Lleida facilitant la continuïtat de 27 empreses

Publish on 12-05-2022

Start date: 12-05-2022

End date: 12-05-202212 de maig del 2022. Aquest dijous s’han presentat els resultats del programa ‘Reempresa’ al territori el 2021, fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, amb el qual es vol seguir treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida.
 
L’acte de presentació i signatura del conveni ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, acompanyats del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert; la directora del Centre de Reempresa de Catalunya , Laura Sallent; el president d’Autoocupació, Albert Colomer; el director dels SSTT d’Empresa i Treball a Lleida, Vidal Vidal; el director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera; el representant de la COELL, Pere Roqué, i prop d’una trentena d’emprenedors, cedents, reemprenedors  i tècnics del conjunt del territori.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, encarregat de donar la benvinguda als assistents, ha explicat que l’objectiu de la col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Cecot juntament amb Autoocupació és donar suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses per tal de garantir amb aquest servei la continuïtat de les pimes del territori, un instrument més per garantir la fixació de la població al nostre territori. “Renovem el conveni perquè els vostres casos d’èxit són la prova que és necessari mantenir-lo, perquè els vostres èxits són nous grans de sorra a sumar en aquest compromís col·lectiu de fer arrelar les persones al territori, ja que sense feina ningú es queda allà on li agrada viure”, ha afegit Talarn.
 
Tot seguit, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, ha posat sobre la taula els resultats obtinguts en aquest 2021, que sumen la transmissió de 27 casos d’èxit, amb una inversió induïda de més de 500.000 € i 49 llocs de treball directes salvats. Un programa que ha generat l’atenció, anàlisi i publicació de 42 ofertes de cessió, així com l’atenció i acompanyament a 54 persones reemprenedores.
 
Laura Sallent ha explicat que el programa ‘Reempresa’ és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya,  que es presenta com una opció d’emprenedoria que facilita la posada en marxa d’un negoci que ja està en funcionament i és econòmicament viable, adreçat als potencials empresaris cedents i reemprenedors del nostre territori.
 
Albert Colomer ha destacat que “en col·laboració amb els consells comarcals de la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran treballem per consolidar un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos, per així atreure i retenir població i talent”.
 
Finalment, Carles Gibert ha assenyalat que “per a fer arrelar les persones al territori el primer esforç l’hem de fer les administracions locals, les que millor que ningú coneixem quines són les veritables potencialitats que tenim, quina és la nostra força quan treballem plegats”, però que “necessitem de la implicació del conglomerat associatiu empresarial, el que millor coneix quines són les veritables potencialitats i necessitats d’emprenedors i empreses de diferents dimensions”.
 
Des de la posada en marxa del Centre de Reempresa de Catalunya al 2011 i fins a dia d’avui, s’han cedit més de 3.500 empreses que han suposat una inversió induïda de més de 166 M € i han permès salvaguardar més de 9.950 llocs de treball directes.
 
El Patronat de Promoció Econòmica, seguint amb l’impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida perquè esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos, i així atreure població i talent, ha donat continuïtat al Programa ‘Reempresa’ de Catalunya, mitjançant la implantació del marketplace de la reempresa amb els 13 punts d’atenció al territori impulsats  per GLOBALLEIDA i la participació de les àrees de promoció econòmica dels diferents consells comarcals desenvolupant el treball en xarxa.
 
Des del 2017, els resultats a la província de Lleida, han estat de 209 casos d’èxit, que han suposat salvaguardar 454 llocs de treball directes, amb una inversió induïda de 5,6 milions d’euros. Amb l’atenció, anàlisi i publicació de 538 ofertes de cessió  i l’atenció i acompanyament a 755 projectes de reemprenedoria.
 
Amb la renovació de la signatura d’aquest conveni de col·laboració, es garanteix seguir oferint eines i mecanismes específics per a l’impuls de la reempresa a la demarcació de Lleida, una aposta per seguir donant suport a la continuïtat de les empreses del territori lleidatà.
 
Així mateix, s’han pogut conèixer tres casos d’èxit:
 
Forn PA D’ABANS de la Fuliola
 
La Marga i el Pep tenien un forn de pa ecològic des de feia més de 10 anys a la Fuliola i el volien cedir per motius de jubilació. Es van posar en contacte amb el Pierre i el Remi, forners de professió, que de seguida es van interessar en reemprendre el forn ‘el Pa d’Abans’ de la Marga i del Pep.
 
Les negociacions van seguir el seu procés. Els reemprenedors van constituir la seva societat limitada i van comprar l’activitat de ‘Pa d’Abans’, ampliant cartera de productes i serveis, i mantenint la persona treballadora.
 
DM Brodats a Corbins
 
El Leandro i la Delfina tenien una merceria a Corbins. Per motius de jubilació, la Delfina li va cedir el negoci a la seva filla Maite. La Maite estava aturada i va valorar positivament reemprendre el negoci familiar i li ha donat una nova empenta: ara la merceria està especialitzada en la confecció de roba a mida i treballa principalment per a ajuntaments, ja que elabora la roba d’hereus i pubilles, vesteix els Reis Mags, o els gegants de la vila, entre altres.
 
Safrà del Pallars
 
La Cèlia Cunya Betriu, propietària d’una herboristeria a la Pobla de Segur, s’assabenta que des del programa ‘Reempresa’ es cedeixen els bulbs de safrà de l’explotació propietat de la Mònica Moreno situada al nucli de Vilamitjana, al Pallars Jussà.
 
La Cèlia vol ampliar el model de negoci d’herboristeria en la línia de producció de plantes i espècies aromàtiques cultivades de manera ecològica i en la pròpia finca. Des de programa es preparen les negociacions per al traspàs de les llavors i les dues parts arriben a un acord de cessió dels bulbs i de la marca ‘Safrà del Pallars’. La cessió inclou les llavors, la marca, part de l’estoc existent i packaging, a més de les xarxes de venda online de què disposa la marca.

Premsa RSS

Sala de Premsa