Reempresa ha evitat la pèrdua de més de 1.400 llocs de treball del sector industrial des del 2011

Publish on 24-02-2023

Start date: 24-02-2023

End date: 24-02-2023Tarragona, 24 de febrer del 2023. Els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona van acollir, ahir al matí, la presentació del Mercat Sectorial de la Indústria del Centre de Reempresa de Catalunya, una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació que pretén donar suport a la continuïtat empresarial dels negocis del sector industrial mitjançant el creixement oferint un model d’emprenedoria a través de la transmissió d'empreses.

En definitiva, amb el Mercat Sectorial de la Indústria de Reempresa, la Fundació Cecot Innovació i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya pretenen potenciar el creixement d'aquest sector potenciant la compravenda de pimes a tot el país a través d’una metodologia d’èxit com és la que Reempresa ofereix des del 2011.

A l’esdeveniment, que va reunir a tècnics i representats de l’administració i el teixit empresarial del territori hi va participar la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona, Sofia Moya i la directora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent.

Sofia Moya, en la seva intervenció, va voler posar en valor el potencial industrial de la província de Tarragona destacant el “camí recorregut fins ara i el potencial de creixement d’aquest programa al territori”.

Laura Sallent, per altra banda, va agrair el compromís de la direcció general d’Indústria i del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya “per creure i apostar per la col·laboració publicoprivada i apostar per un projecte com Reempresa que segueix evitant cada dia la destrucció d’empreses i la pèrdua de llocs de treball a Catalunya”.

El 8% de les reempreses d’èxit a Tarragona, del sector industrial

Segons estimacions de la Fundació Cecot Innovació, Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 240 negocis del sector industrial, generant una inversió induïda de 34.5M  d’euros i evitant la pèrdua de 1.442 llocs de treball a Catalunya. Per províncies, Barcelona acumula el 78,4% del total de casos d’èxit del sector, el 8,4% la província de Tarragona, el 7,5% la de Girona i el 5,7% la de Lleida.

354 reempreses d’èxit a les comarques de Tarragona

Durant l’acte també es van presentar dades de Reempresa en el conjunt de les comarques tarragonines. Així doncs, des del 2011, any en que es va posar en marxa Reempresa, el programa ha evitat el tancament de 354 negocis, evitant la pèrdua de 955 llocs de treball i generant una inversió induïda de més de 14.8M d’euros.

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació amb el Suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 3.800 llocs de treball al país i la pèrdua de més 10.000 llocs de treball.

Premsa RSS

Sala de Premsa