"A Reempresa ofereixen un molt bon assessorament i acompanyament al llarg de tot el procés.”

Publish on 10-06-2021Nom: Maite, cuina i taula decoració | Ubicació: Barcelona | Cedent: María Teresa Morte | Reemprenedor: Elsie Anidjar

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: És un petit comerç situat al carrer Padilla, número 251, de Barcelona, dedicat a la venda d’estris de cuina i decoració per a la llar.

R: És un local comercial dedicat a la venda de parament de cuina i decoració al detall ubicada al carrer Padilla, numero 251, de Barcelona.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Vaig decidir posar a la venda la tenda principalment per motius personals, ja que ara mateix necessito temps lliure per atendre un familiar en situació de dependència i doncs, se’m feia complicat compaginar-ho amb l’atenció que mereix qualsevol negoci.

 

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  Vaig decidir reemprendre perquè és una molt bona opció per persones com jo, ja d’una certa edat, que ens resulta complicat trobar oportunitats en el mercat laboral actual però necessitem igualment obtenir una font d’ingressos estables. La tenda de la Maite era perfecta per a mi, ja que abans de venir a Catalunya portava a Veneçuela un negoci molt semblant aquest i doncs, podia aportar des de l’inici experiència i coneixements necessaris per gestionar-lo.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: No, no faré grans canvis però sí que és cert que cadascú té la seva forma de portar un negoci. És a dir, hi haurà canvis d’organització per tal d’implementar el meu mètode però no respecte de les mercaderies que actualment s’estan venent.

 

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R: Jo sóc veneçolana i, abans de venir aquí, gestionava una petit negoci de característiques molt semblants al de la Maite on també venia estris per llar. Porto tota la vida dedicant-me això, és el que conec i el que m’agrada.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Reempresa m’ha ofert no només l’oportunitat de dur a terme la transmissió del meu negoci de forma senzilla i transparent, sinó que a més també he tingut un assessorament íntegre al llarg de tot el procés, on consultors especialitzats en diferents àrees m’han ajudat a resoldre tots el dubtes que m’anaven sorgint.

R: Reempresa m’ha dut de la mà en tot el procés de reemprendre. En el meu cas, com venia d’un altre país, era important que algú ens guiés en tot aquest procés, totalment desconegut per nosaltres. Reempresa ens ha permès afrontat aquest camí sense por.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Sí, totalment, ja que jo també he estat a l’altre banda i vaig agrair l’acompanyament del venedor els primers dies. És important que el cedent, en aquest cas jo, acompanyi al reemprenedor, en aquest l’Elsie, per tal de posar-lo en situació i, sobretot, fer la presentació davant proveïdors i clients.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Que no ho dubti. Però que no només aprofiti els serveis que ofereix Reempresa, sinó que també busqui més enllà i veurà que hi ha també moltes altres institucions, com Barcelona Activa, que ofereixen serveis gratuïts molt interessants i que són totalment desconegudes per a la majoria de la gent.

R: Si t’estàs plantejant adquirir un negoci, no dubtis en fer-ho a través de Reempresa, no només perquè és un servei totalment gratuït, sinó perquè a més ofereixen un molt bon assessorament i acompanyament al llarg de tot el procés. Especialment ho recomanaria per persones que venen d’altres països i poden sentir-se perdudes. El meu marit i jo ja hem recomanat el servei a coneguts i em consta que varies negociacions van per molt bon camí.